De Traay presenteert Demeter woud- en bloemenhoning

"De Traay heeft van haar Duitse imker een superieure honing van Demeter kwaliteit aan kunnen kopen. Voor deze vloeibare honing verzamelen bijen de nectar van wilde bloemen en bomen in de ongerepte Duitse natuur. Door krachtige smaak is deze honing bijzonder lekker door de thee en/of koffie, als marinade voor vis en door een frisse salade. Maar ook heerlijk om zo van te snoepen", vertelt Joyce Weerman namens imkerij de Traay. De Woud- en bloemenhoning is vanaf heden beschikbaar en verkrijgbaar in een pot van 350 gram.

Biologisch-dynamisch
De Demeter honing van de Traay voldoet, naast de eisen van het EKO-keurmerk, ook aan de biologisch-dynamische richtlijnen. De bijen vliegen bijvoorbeeld in natuurgebieden of op land van biologisch-dynamisch werkende boeren. De basis voor de bijenverzorging is samenhang tussen dierenrijk, mens, natuur en kosmos.

Gelukkige imker, gelukkige bijen
De Duitse imker levert de Traay al vele jaren heerlijke Demeter honing. Meer dan 35 jaar geleden begon hij met imkeren. Zijn zoons hebben bij hem het vak als imker geleerd en werken nu ook actief mee in imkerij. Hij deelt zijn kennis en ervaring niet alleen met zijn zonen, maar geeft sinds vele jaren ook cursussen voor imkers die biologisch-dynamisch willen imkeren.

"Het respect van een biologisch dynamische imker voor zijn bijenvolk sprak mij meteen aan en zo is ook mijn passie voor biologisch-dynamisch imkeren ontstaan", vertelt de imker. "Ik werk met het bijenvolk en probeer hun kenmerken, hun biologische behoeften, hun natuurlijke leefomgeving te respecteren en hier rekening mee te houden. Ik ben een gelukkige imker, die zijn honing niet tegen de natuur in oogst, maar in samenhang met het natuurlijke ritme en de processen van de bijen. Zo kunnen de bijen ook gelukkig zijn." Zijn bijenvolken bouwen de natuurlijke raten zelf en vermeerdering van het volk gebeurt op natuurlijke wijze. "Elk volk bouwt namelijk op zijn eigen manier, middels een organisch proces wat uit de bijen zelf komt”. De imker neemt ook de tijd om na te denken over verbeteringen bij zijn eigen imkerij: "In de zomer leven we in het ritme van het bijenvolk, maar in de wintertijd rust ik uit, denk ik na over 'fouten' die ik gemaakt heb en waar ik uit kan leren voor een volgende keer. Ik laat het bijenseizoen nogmaals in gedachten voorbijkomen, observeer en vat samen, om verder te ontwikkelen als mens en als imker."

Imkerij de Traay
Bij de Traay maken ze al sinds 1977 allerlei honingsoorten, honingspecialiteiten en plantaardige stropen en siropen. De imkerij werkt samen met professionele imkers die voldoen aan de hoogste normen, zodat ze bij de Traay zeker weten dat de honing van de beste kwaliteit is en dat de imker rekening houdt met het leefmilieu van mensen, bijen en planten. De Traay werkt met 100% duurzame energie.

Voor meer informatie: info@detraay.com en www.detraayhoning.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven