Onderzoek van de Universiteit van Florida

"Volledig recyclebare verpakking geeft consument beter gevoel over maaltijdpakketten"

Uit recent onderzoek van het Instituut voor Voedsel- en Landbouwwetenshappen van de Universiteit van Florida blijkt dat consumenten de voorkeur geven aan maaltijdpakketten (online of in de winkel) met biologische, lokale en voorgesneden ingrediënten. Uit het onderzoek blijkt ook dat de consument bereid is meer te betalen voor maaltijdpakketten in een supermarkt - in plaats van online - als hetzelfde product op beide plaatsen wordt aangeboden.

Volgens Sungeun Yoon, een postdoctorale onderzoeker van het departement Voedsel- en Grondstoffeneconomie, kunnen mensen het isolatie- en kartonnen verpakkingsafval verminderen dat gepaard gaat met onlineaankopen als ze ervoor kiezen om maaltijdpakketten in een supermarkt te kopen.

Sungeun Yoon leidde het onderzoek naar de houding van consumenten ten opzichte van de verpakking van maaltijdpakketten. "We wilden weten of consumenten zich beter zouden voelen over online maaltijdpakketten wanneer ze worden geleverd met volledig recyclebare verpakkingen", aldus Yoon. "En dat blijkt inderdaad zo te zijn. Consumenten vinden dat volledig recyclebare verpakkingen de vergelijking kunnen doorstaan met minimale verpakkingen van maaltijdpakketten in de winkel. De perceptieverandering leidt echter niet tot gedragsverandering, want consumenten geven nog steeds de voorkeur aan de supermarktoptie om andere redenen dan zorg voor het milieu, zoals bijvoorbeeld de flexibiliteit van maaltijdpakketten in de winkel."

Voor het onderzoek is een internetenquête gehouden onder 1.217 mensen in de VS. De studie toonde onder meer aan dat de consument bereid is $ 2,14 meer te betalen voor een maaltijdpakket in de supermarkt in vergelijking met hetzelfde pakket online.

Bron: blogs.ifas.ufl.edu
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven