Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duurzame duidingsbordjes voor biodynamische landbouwbedrijven

Wie kent niet de bordjes van Natuurmonumenten of de Landschappen met een duiding van de plaats. Nederland kent vele prachtige biodynamische landbouwbedrijven, die vaak deels toegankelijk zijn voor publiek. Met eenvoudige duurzame bordjes willen Stichting Demeter en Stichting BD Grondbeheer dat ook kenbaar maken.

Steeds meer van de biodynamische landbouwbedrijven pachten grond van BD Grondbeheer die gronden verwerft met publiek geld om te zorgen dat deze gronden ook voor komende generaties beschikbaar blijven voor biodynamisch werkende boeren en tuinders.

Op landgoed Kraaybeekerhof, met een Demeter-gecertificeerde tuinderij werd het eerste bordje bevestigd. De komende weken worden op meerdere bedrijven deze bordjes geplaatst met een QR-code waar meer informatie over het bedrijf, Demeter en BD Grondbeheer te vinden is.

De Vrolijke Noot in Wasperveen was woensdag 6 oktober aan de beurt.

Op het bordje staat de volgende tekst: Wij werken samen met de natuur. Zonder kunstmest en chemische middelen. Met respect voor mens, dier, plant en landschap. Gecertificeerd met het Demeter keurmerk en op landbouwgrond van Stichting BD Grondbeheer.

En deze foto werd bij Kraaybeekerhof gemaakt: 

Voor meer informatie: www.stichtingdemeter.nl en www.bdgrondbeheer.nl 

Publicatiedatum: