Marcel's Green Soap introduceert vloeibaar wasmiddel zonder palmolie

"We willen andere merken laten zien dat het ook zonder kan"

Tholen - De vloeibare wasmiddelen van Marcel's Green Soap bevatten vanaf nu geen palmolie meer. Daarmee heeft het merk een primeur. 

Dat palmolie te vinden is in alle vloeibare wasmiddelen en andere verzorgingsproducten is niet gek, legt Maikel Purvis uit. "Het werkt goed, het schuimt en maakt goed schoon. Bovendien is het betaalbaarder dan alternatieven en dat maakt het prijstechnisch voor veel bedrijven interessant." Echter moet natuur plaatsmaken voor palmolieplantages om in alle vraag te voorzien. "Wij zijn gaan kijken of het ook zonder kon. et productieproces is wellicht wat duurder, maar dat berekenen we niet door aan de consument. We vinden het milieuaspect erg belangrijk." 

In de nieuwe formule wordt de palmolie vervangen door bestandsdelen van kokosolie en lijnzaadolie. Er is zorgvuldig gewerkt aan een aangepaste, palmolievrije formule. "We hebben de tijd genomen om dezelfde kwaliteit te kunnen leveren waar onze klanten aan gewend zijn: het belangrijkste is dat het goed schoonmaakt en dezelfde geur heeft." 

Aansporing
Van zowel consumenten als retailers kan Marcel's Green Soap rekenen op positieve reacties op de veranderde formule. "Opvallend dat mensen vaak verbaasd reageren omdat ze niet wisten dat palmolie in vloeibaar wasmiddel zit. Daarin zien we een stukje bewustwording. We willen ook andere merken laten zien dat het ook zonder kan." 

Het hele assortiment palmolievrij maken is nog niet aan de orde, zegt Maikel. "We willen mensen dezelfde kwaliteit en gebruikerservaring bieden. Dat is nu nog niet aan de orde. Wel zetten we de eerste stapjes." De leveranciers van de palmolie en kokosnootolie in de producten zijn Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) gecertificeerd. RSPO werkt aan de verduurzaming van de palmolieteelt.

Voor meer informatie:
Marcel's Green Soap
+31 23 5422304
info@marcelsgreensoap.com
www.marcelsgreensoap.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven