Koning Willem-Alexander bezoekt biologische boerderij in Zwartsluis

Koning Willem-Alexander bracht gisteren een bezoek aan Weidevol Natuurboerderij in Zwartsluis. Hij kreeg er een rondleiding en ging in gesprek met diverse organisaties. 

Het werkbezoek stond in het teken van landbouw en natuurherstel. De Koning kreeg ook een rondleiding bij landbouw- en rietteeltbedrijf Slot in Sint Jansklooster. Dit familiebedrijf, aan de rand van Natura 2000-gebied De Wieden, richt zich op melkveehouderij, rietteelt en natuurbeheer. 

Bij landbouwbedrijf Weidevol in Zwartsluis toonde Familie Spans hem hun koeienstal, hun land en de vergaderruimtes die zij verhuren. In een gesprek vertelden zij hoe zij de transitie van gangbare landbouw naar biologische landbouw hebben aangepakt en hoe ze met de zaalverhuur hun ondernemerschap verder hebben ontwikkeld. Het werkbezoek werd afgesloten met een rondetafelgesprek over de samenwerking rond landbouw en natuurherstel op provinciaal niveau en over de rol die het platform ‘Samen werkt beter’, een platform dat zich inzet voor een duurzame ontwikkeling van het landelijk gebied in Overijssel, hierin speelt.

"Het is gaaf om je verhaal eens te mogen delen en de Koning te mogen verwelkomen op je boerderij! Het was een fantastische dag met een ontspannen sfeer, wij zijn trots!", blikt de familie terug in een Facebook-bericht.

Bron: Koninklijk Huis / Facebook Weidevol Natuurboerderij


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.