Miljoen Europeanen tekenen burgerinitiatief 'Red bijen en boeren'

Meer dan een miljoen mensen hebben het Europees burgerinitiatief 'Red bijen en boeren!' ondertekend, dat wordt gesteund door een Europese alliantie van meer dan 220 organisaties. In het initiatief wordt onder meer opgeroepen tot een geleidelijke stopzetting van het gebruik van synthetische chemische gewasbeschermingsmiddelen in de hele EU, uiterlijk in 2035. In het initiatief wordt benadrukt dat er tot en met vandaag, 30 september, nog handtekeningen moeten worden verzameld om ongeldige handtekeningen te kunnen compenseren.

Ook werd in tien EU-lidstaten het vereiste minimumaantal handtekeningen bereikt: Duitsland, België, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Nederland, Denemarken, Hongarije, Letland en Roemenië. Om het initiatief te doen slagen, had het minimumaantal in slechts zeven landen moeten worden bereikt. Als de nationale autoriteiten ten minste een miljoen handtekeningen valideren, wordt het ECI als geslaagd beschouwd. Vervolgens moeten de Europese Commissie en het Europees Parlement de eisen van het initiatief op de agenda zetten.

Om echt succes te hebben, moet de Europese alliantie achter de campagne echter ongeveer 1,2 miljoen handtekeningen verzamelen. Zoals uit de ervaring met vorige Europese burgerinitiatieven is gebleken, valt een bepaald percentage ongeldige handtekeningen te verwachten. De alliantie gaat daarom door met het verzamelen van handtekeningen op haar website tot en met donderdag 30 september 23.59 uur.

Wie het initiatief wil tekenen kan dat doen op www.savebeesandfarmers.eu of op deze Nederlandstalige pagina.

Bron: Demeter.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.