"Vrees voor minder bezoekers vanwege verplichting Covid Safe Pass"

BioXpo verplaatst naar 27 en 28 maart

Tholen - De BioXpo is verplaatst naar 27 en 28 maart 2022. De beurs in Brussels Expo werd eerder al verschoven van 28 en 29 maart 2021 naar 7 en 8 november aanstaande. De belangrijkste reden voor de verplaatsing is dat het gebruik van de Covid Safe Pass vanaf 1 oktober verplicht wordt in het Brussels Gewest. Daardoor vrezen de beursorganisator Nutrimedes en diverse standhouders dat de beurs aanzienlijk minder bezoekers zal trekken.

Xiana Bossaert geeft namens Nutrimedes de volgende toelichting: "Vanaf 1 oktober zullen in het Brussels Gewest strengere coronamaatregelen gelden voor beursorganisatoren, waardoor het gebruik van de Covid Safe Pass verplicht wordt. Diverse standhouders hebben hun bezorgdheid hierover geuit en zij vrezen een grote impact op het aantal bezoekers van de beurs. Vele biowinkeliers, onze belangrijkste doelgroep voor de beurs, staan erg weigerachtig ten opzichte van het gebruik van deze Pass."

In goed overleg
De beursorganisator heeft de afgelopen tijd met verschillende belanghebbenden overlegd. "We willen deze beurs voor alle partijen succesvol laten verlopen. Daardoor hebben we samen met een aantal van de grotere standhouders besloten om de beurs te verplaatsen naar eind maart 2022. We hopen dat de beurs dan in meer optimale omstandigheden door kan gaan en iedereen uit de biologische sector terug te verwelkomen."

"Iedereen is uiterst begripvol"
Vorige week is vanuit Nutrimedes met alle exposanten telefonisch contact opgenomen om het besluit kenbaar te maken en extra toe te lichten. "Iedereen is uiterst begripvol. Veel van onze exposanten hadden zelf ook al die bedenking gemaakt en vinden het op zich wel een wijze beslissing. Uiteraard kijkt iedereen er wel naar uit om elkaar persoonlijk terug te mogen ontmoeten, dus is het op dat vlak wel jammer dat de beurs nog eventjes op zich laat wachten."

Extra belangstelling
De beurslocatie blijft Paleis 11 in Brussels Expo. Xiana: "Daardoor kunnen de meeste standhouders hun locatie op het standenplan kunnen behouden." Ze geeft aan te verwachten dat er in maart meer exposanten zullen staan. "Een aantal extra bedrijven die voor november niet ingetekend hadden, hebben nu al aangegeven in maart wel te willen deelnemen. We zijn ervan overtuigd dat we met de volledige sector een mooie editie tegemoet gaan in maart."

Voor meer informatie: xiana@bio-xpo.be en www.bio-xpo.be   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven