Nieuw in de schappen: biologische kruidenboter Van de Koe

Tholen - Met de introductie van twee biologische kruidenboters is Van de Koe weer terug naar waar het merk ooit mee begon. Sinds kort liggen de kuipjes kruidenboter en tomatenboter in de schappen van Ekoplaza.

Duurzaamheid
Roel Kramer startte zo'n vierenhalf jaar geleden met het maken van kruidenboter. "Bijna voor de grap. Ik vond dat de kruidenboter in de supermarkt en in restaurants wat betreft kwaliteit en duurzaamheid te wensen overliet. Met een boer uit de buurt ben ik toen boter gaan draaien van biologische melk en wilde kruiden. Dat ben ik aan restaurants en winkels in Amsterdam gaan verkopen."

In die beginfase besteedde Roel een half dagje per week aan het maken en verkopen van kruidenboter. In de jaren die volgden, groeide zijn bedrijf. Het aantal verkooppunten groeide en ook het assortiment werd uitgebreid. 

Biologisch
De melk voor de boter komt van boeren die bezig zijn met biodiversiteit, weidevogels en kruidenrijk grasland. "Toen we gingen opschalen hebben we het biologische aspect losgelaten, maar het is wel iets wat in de oorsprong van ons bedrijf zit en wat past bij onze filosofie", vertelt Roel.

Dus toen de kans zich voordeed om voor Ekoplaza een biologische boter te ontwikkelen, ging Roel er direct mee aan de slag. "Het was een hele zoektocht. De smaak moest optimaal zijn en de ingrediënten wilde ik zoveel mogelijk lokaal sourcen. Twee biologische boters zijn het resultaat: een kruidenboter en een tomatenboter."

"De tomatenboter is echt een mediterraan product. Het bevat behalve gedroogde tomaten ook oregano en een beetje olijfolie. Heerlijk op een broodje of om mee te koken of om te serveren bij een stukje vlees of vis." 

Lokaal
De ingrediëntenlijst van de boters van Van de Koe verschilt volgens Roel van veel beschikbare kruidenboters. "Het is vaak onduidelijk waar de ingrediënten vandaan komen en soms bevatten ze vulstoffen, zonnebloemolie of smaakversterkers. De melk voor onze boters komt uit Nederland, net als de knoflook en de verse kruiden. Citroensap en de gedroogde tomaten komen uit Italië. Tot slot bevatten ze alleen een beetje zout en peper, meer niet."

Voor meer informatie:
Van de Koe
Roel Kramer
roel@vandekoe.nl 
www.vandekoe.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven