Afgewaardeerd bio-product met bio-aanduidingen? Eerst aanduidingen eraf, daarna pas weggeven

Bedrijven stellen Skal regelmatig de vraag wat er mag na afwaardering van een bio-product. Het is duidelijk dat een product niet meer als biologisch verkocht mag worden. Maar: mag het afgewaardeerde product wél ter promotie op beurzen gratis worden weggegeven zonder de bio-aanduidingen te verwijderen? Mag het ongewijzigd gedoneerd worden aan de Voedselbank? Weggeven is vaak de goedkoopste en duurzaamste optie voor een bedrijf wanneer een voorverpakt bio-product de bio-status verliest. Maar weggeven mag helaas alleen nadat de bio-aanduidingen zijn verwijderd.

Afgewaardeerde bio-producten mogen dus pas gratis worden aangeboden nadat de bio-aanduidingen van het individuele product zijn verwijderd. Dit kan bijvoorbeeld door labels te verwijderen of door er een nieuw label overheen te plakken. Het etiket mag geen verwijzing naar bio bevatten, als het product niet voldoet aan de eisen van de bio-verordening. Na verwijdering van de bio-aanduidingen mogen deze afgewaardeerde producten natuurlijk wel naar bijvoorbeeld de Voedselbank.

Voor meer informatie:
Skal Biocontrole
info@skal.nl 
www.skal.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.