Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vijfde bio-vakforum groenten en aardappelen

Robot-presentatie en bio-strategieën van de levensmiddelenhandel

De bio-markt voor aardappelen en groenten evenals robottechniek voor de groententeelt zijn de hoofdthema's van het vijfde 'bio-vakforum groenten en aardappelen' op 10 november in Visselhövede (Niedersachsen). Het vakforum richt haar blik op de akkerbouw van de toekomst en presenteert vijf robots. Voordrachten over de verdere ontwikkeling van robotica in de landbouw vullen de presentatie aan.

Op het vakforum spreken vertegenwoordigers van REWE, Lidl, EDEKA, Kaufland en Bünting over hun verkoopstrategieën, hun toekomstvooruitzichten, maar ook over praktische onderwerpen zoals de kwaliteit en betekenis van producten uit eigen land. De Agrarmarkt-Informationsgesellschaft (AMI) en vertegenwoordigers van verpakkings- en distributiebedrijven informeren aan de hand van de prijsontwikkeling, het marktaanbod en marktvooruitzichten over wortelen, aardappelen, uien, broccoli, mini romana, courgette, pompoen en knoflook. In verdere voordrachten gaat het over weerprognosemodellen en over opslagtechnieken voor de lange termijn.

Het bio-vakforum groenten en aardappelen richt zich voornamelijk op telers. Organisator is het competentiecentrum biologische landbouw Niedersachsen.

Aanmelden voor het bio-vakforum kan op www.oeko-komp.de/fachforum. Het programma is hier te vinden. 

Voor meer informatie:
Henning Niemann
h.niemann@oeko-komp.de
+49 (0)4262 959 363

Publicatiedatum: