Boek met tips en inspiratie voor een natuurlijk, duurzaam leven

t Natuurlijk Huus 12,5 jaar op weg

Met ''t Natuurlijk Huus 12,5 jaar op weg - Boordevol tips en inspiratie voor een natuurlijk, duurzaam leven' laten Agnes Heethaar en Harrie Kiekebosch uit Raalte op een overzichtelijke wijze zien hoe de lezer een duurzaam leven op kan bouwen. De combinatie tussen theorie en het persoonlijke verhaal van de auteurs zorgen voor een leerzaam en toegankelijk boek. Dit bijzondere boek met een maatschappelijk thema wordt sinds vrijdag 17 september uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Agnes Heethaar (59) en Harrie Kiekebosch (61) konden 15 jaar geleden een plek op het Sallandse platteland kopen waar ze hun droom voor een veel natuurlijker leven gingen verwezenlijken. Ze bouwden ‘t Natuurlijk Huus dat is uitgegroeid tot een inspiratiecentrum voor natuurlijk leven. Agnes en Harrie gaan daarover graag in gesprek met bezoekers van excursies, cursussen en B&B. “Uiteindelijk is het allemaal niet meer dan een manier van denken”, zeggen ze. In dit boek lees je hoe Harrie en Agnes zichzelf die manier van denken hebben aangemeten en je krijgt tal van voorbeelden waartoe dat allemaal leidt.

Over de auteur
Agnes Heethaar groeide op, op het platteland, waar haar vader een klein boerderijtje opgaf, omdat Nederland in die tijd schaalvergroting predikte. Ze woonde net lang genoeg op dat boerderijtje om een blijvend gevoel mee te krijgen voor de verbinding met de natuur, voor de aandacht voor verbondenheid en kleinschaligheid en voor het belang van menszijn in ‘het systeem’. Na haar studie HBO-verpleegkunde werd dat gevoel alleen maar aangewakkerd op een werkvloer waar administratie en protocollen belangrijker leken dan mensen en de kwaliteit van de zorg. Ze schakelde daarom door naar een eigen praktijk in supervisie om mensen en teams te begeleiden op zoek te gaan naar hun eigen natuurlijke talenten en om die in te zetten in de samenleving. 

Harrie Kiekebosch kreeg van huis uit met de paplepel ingegoten dat je je moet inzetten voor de samenleving waarin je opgroeit, het liefst met de kennis en kunde die je te bieden hebt. Opgeleid als sociaal cultureel werker koos hij er professioneel voor lokaal journalist te worden. Eerst als docent journalistiek, nu vanuit het lectoraat Digital Intelligence & Business bij Saxion werkt hij aan nieuwe modellen om de lokale samenleving weer eigen communicatiekanalen terug te geven, die de terugtrekkende journalistiek liet vallen.

Uitvoering: Paperback
Aantal pagina's:  160
ISBN: 9789464317718
Verkoopprijs: € 19,50 inclusief kosteloze verzending in Nederland en België 

Voor meer informatie: 
't Natuurlijk Huus
info@hetnatuurlijkhuus.nl
www.hetnatuurlijkhuus.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven