21 jonge boeren vragen aandacht voor vitale bodem

Gisteren, op de eerste herfstdag, vroegen 21 jonge boeren en boerinnen op landgoed Kraaybeekerhof aandacht voor een noodzakelijke vitale bodem voor toekomstige generaties.


Foto: Harmen de Jong

Ze zijn samengekomen omdat de urgentie groot is, het moet anders. Geen gif, geen kunstmest, maar bodemherstel en meer biodiversiteit zijn nodig om de toekomst van de Nederlandse landbouw te verzekeren. Omringd door een weelde aan producten vers van het land maken ze het belang van gezonde grond zichtbaar; dit vormt de basis van ons bestaan, welzijn, voedselsysteem en onze gezondheid.

Foto: Harmen de Jong

Met deze actie onderschrijven de boeren het “Samen voor Grond” manifest dat inmiddels door meer dan 300 organisaties, politici en duizenden burgers is ondertekend. Het manifest wordt in oktober aan de politiek overhandigd tijdens een gesprek met de vaste Kamercommissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In het manifest worden politici opgeroepen om beleid te maken voor toekomstbestendige landbouw en toegang tot betaalbare grond te verzekeren. 

Voor meer informatie over het manifest: www.aardpeer.nl/samenvoorgrond-manifest


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven