Open dag bij Dekker Bio-Pluimvee

Binnenkijken in een nieuwe biologische pluimveestal

Tholen - In Ede is een nieuwe kippenstal verrezen. De stal van Dekker Bio-Pluimvee biedt plaats aan 16.000 kippen. Op 8 oktober kunnen geïnteresseerden de nieuw stal en de inrichting bekijken tijdens een open dag.

De stal betekent een uitbreiding van het bedrijf, vertelt Henri Dekker. "We hebben 8.000 scharrelkippen en 500 varkens. We hebben gekozen voor biologische kippen omdat daar toekomst in zit. Ik vraag me af of er over twintig jaar in Nederland nog gangbare/scharrel kippen worden gehouden." 

Wintergarden
De nieuwe stal heeft een wintergarden met uitloop. Die is niet meegerekend als binnenruimte voor de maximum bezetting, omdat dat zo vanaf 2022 in de nieuwe bio-verordening zal worden geregeld. "Toen we drie jaar geleden startten met de voorbereidingen, speelde dat al", legt Henri uit. 

Rechts: de wintergarden

De nieuwe stal is zoveel mogelijk op de toekomst gebouwd. "De verzekeraar Univé gaf aan geen sandwichpanelen op het dak te willen in verband met brandveiligheid. Daarom is er nu een aluminium plafond met glaswol en golfplaten. In het dak zitten ook dimbare daglichtvensters. Die zijn nog niet zo lang op de markt. Verder is er een strooiselverwijderingssysteem van Konings. Die zorgt ervoor dat er minder fijnstof is."

De stal biedt straks plaats aan 16.000 kippen.

Aan de buitenzijde van de stal gaat een trap omhoog. Die leidt naar een balkon vanwaar mensen ook in de toekomst de stal in kunnen kijken.

Open dag
Op 20 oktober komen de kippen in de stal. Maar voor het zover is, wordt er eerst op 8 oktober, van 13.00 tot 17.00 uur een open dag georganiseerd waarbij alle leveranciers toelichting geven op de geleverde producten.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan De Valk Wekerom via info@dvw.nl onder vermelding van het aantal personen met telefoonnummers en e-mailadressen. In verband met de hygiëne wordt gevraagd geen bedrijfskleding te dragen.

Voor meer informatie: https://www.dvw.nl/open-dag-dekker-bio-pluimvee/


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven