Zeventiende winkel Färm geopend in Gozée

De nieuwe biologische winkel van de coöperatie Färm heeft op donderdag 9 september zijn deuren geopend in Gozée. Met dit 17e verkooppunt zet de coöperatie haar expansie in het zuiden van Wallonië voort. 

De nieuwe winkel in Gozée

Färm wil in een voorstedelijke omgeving een andere doelgroep dan Brussel bereiken. Alexandre Charlier, een jonge ondernemer, verklaart de keuze om zich in Gozée te vestigen: "Toen we het van naderbij bekeken, realiseerden wij ons dat er in deze regio een sterke vraag is naar een biologisch aanbod zoals het onze. Bovendien bevindt Gozée zich in een positieve dynamiek en profiteert het van de komst van nieuwe spelers. Niet te vergeten dat de gemeente Thuin, waartoe Gozée behoort, een 'groene' gemeente is die zeer betrokken is bij biologische landbouw. 

Een breed scala aan bulkproducten

Lokale producten en een breed scala aan bulkproducten
In de rekken van de Färm winkel in Gozée zijn biologische kwaliteitsproducten te vinden, zo lokaal en duurzaam mogelijk, of het nu om levensmiddelen of non-food gaat. Er worden meer dan 200 bulkproducten aangeboden, evenals groenten van de omliggende boerderijen. Färmhecht er belang aan om samen te werken met producenten in de nabijheid van zijn verkooppunten. In de winkel van Gozée, zijn dat de Brasserie du Pays-noir, de ferme des longs-Près, de ferme de la Plagne, Edgard fruit en vele anderen.

Het verse brood wordt gedeeltelijk ter plaatse gebakken.

Groenten en fruit komen veelal uit de regio.

Het aanbod zal de komende maanden blijven groeien: "De voorkeur voor lokale producten is de kern van de waarden van Färm. Wij zijn dus niet van plan het hierbij te laten en blijven zoeken naar duurzame partnerschappen die onze verbintenissen inzake kwaliteit, ethiek en transparantie respecteren", legt Alexandre Charlier uit.

De winkel biedt ook vers brood, dat gedeeltelijk ter plaatse zal worden gebakken, en een ruim assortiment non-foodproducten zoals hygiëne-, schoonmaak- en schoonheidsproducten.

Voor meer informatie:
Färm Gozée
Rue de Marchienne 185,
6534 Thuin, België
+32 71 18 31 05
gozee@farmstore.be
www.farmstore.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven