USDA investeert € 25 mln om biologische tuinbouw en veeteelt te helpen stimuleren

Het National Institute of Food and Agriculture (NIFA) van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft vandaag een investering van meer dan € 25 mln aangekondigd voor 33 subsidies ter ondersteuning van telers en veehouders die biologische voeding, vezels en andere biologische producten van hoge kwaliteit telen en op de markt brengen. Deze investering maakt deel uit van het NIFA-programma voor biologische landbouw.

De investering van het NIFA in onderzoek- en voorlichtingsprojecten in het kader van het Initiatief biologische landbouw zal bijdragen tot de financiering van onderzoek- en voorlichtingsprojecten ter verbetering van de opbrengst, de kwaliteit en de winstgevendheid voor telers en bewerkers die biologische normen hebben ingevoerd. De investeringen van het NIFA in projecten in het kader van het programma voor de overschakeling op biologische landbouw zullen worden aangewend ter ondersteuning van onderzoek, onderwijs en voorlichting om bestaande telers en veehouders die op biologische landbouw overschakelen te helpen bij de invoering van biologische praktijken en bij de verbetering van hun concurrentiepositie op de markt.

"Terwijl we samenwerken om een diverse, veerkrachtige en robuuste landbouwvoorzieningsketen op te bouwen en om voedselzekerheid voor alle Amerikanen te garanderen zullen deze subsidies onderzoek en voorlichting aan lokale universiteiten ondersteunen om waardevolle informatie en opleiding te bieden, vooral aan lokale, kleine telers," aldus NIFA-directeur Carrie Castille.

Voorbeelden van de 11 gefinancierde Organic Transitions Program subsidies zijn onder andere:

Universiteit van Wisconsin zal een multi-state, multi-disciplinair project leiden om een systeembenadering te implementeren om de uitdagingen te overwinnen waarmee telers worden geconfronteerd bij de overgang naar biologische aardbeienteelt, met als doel de biologische aardbeienteelt in de Upper Midwest te verhogen en in stand te houden. (€ 446.000)

De Oregon State University zal essentiële oliën gebruiken om producten te ontwikkelen ter onderdrukking of voorkoming van het uitlopen van biologische aardappelen om een oplossing te vinden voor een belangrijk probleem in de sector met betrekking tot de opslag van biologische aardappelen en de bestrijding van voortijdig uitlopen. (€505.000)

Middle Tennessee State University zal de doeltreffendheid evalueren van microbiële agentia voor biologische bestrijding en botanische extracten voor de preventie en behandeling van schimmelziekten bij de biologische teelt van Amerikaanse ginseng. (€ 386.000)

Het NIFA investeert in en bevordert landbouwonderzoek, -onderwijs en -voorlichting in het hele land om baanbrekende ontdekkingen te doen die maatschappelijke uitdagingen oplossen. Het NIFA steunt initiatieven die de levensvatbaarheid van de landbouw op lange termijn garanderen en past een geïntegreerde aanpak toe om ervoor te zorgen dat baanbrekende ontdekkingen in landbouwgerelateerde wetenschappen en technologieën de mensen bereiken die ze in de praktijk kunnen brengen. In FY2020 bedroeg de totale investering van het NIFA € 1,6 mld.

Voor meer informatie:
www.nifa.usda.gov 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven