Kassen van Groenland Organics verkocht

De twee kassen van bio-teler Ron van Dijk van Groenland Organics zijn beide recent verkocht. Dit aan respectievelijk een gangbare aardbeienteler en een kersenteler. "Een bericht met een lach en een traan, want wat zijn er veel prachtige biodynamische groenten geteeld in deze kassen", vertelt Michael Mackaay, directeur a.i. van Nautilus Organic, de biologische telerscoöperatie uit Emmeloord waarvan Ron meer dan 25 jaar lid is geweest.

Ron van Dijk

Bij Groenland Organics wordt al sinds 1970 biologisch geteeld. Destijds nog door de vader van Ron. Daarmee is het bedrijf één van de grondleggers van de biologische kassenteelt in Nederland. Vanuit de kassen in Schalwijk en Andel zullen nog tot half november kasgroenten geleverd worden. Dan sluiten ze deze teelt af.

Nautilus Organic wil Ron heel hartelijk bedanken voor de vele jaren van lidmaatschap en vooral ook zijn betrokkenheid bij de coöperatie. Michael: "Ron heeft altijd een zeer coöperatieve instelling getoond en speelde een centrale rol in de glastelersgroep van Nautilus Organic. Met zijn bedrijf is hij meer dan 25 jaar lid geweest en is vele jaren actief geweest in zowel het bestuur als de Raad van Commissarissen van onze telerscoöperatie."

Inmiddels al een aantal jaren geleden maakten Ron en zijn vrouw hun droom bekend om naar Italië te verhuizen. Ze hebben de tijd genomen om daar goed vorm aan te geven en het bedrijf hier naar wens af te sluiten. Met de verkoop van de kassen van Groenland Organics komt er nu dus ruimte om van hun droom werkelijkheid te maken. Michael: "Dat is fantastisch nieuws en we wensen Ron en zijn vrouw Lenka dan ook een prachtige toekomst in Italië."

De accountmanager van Nautilus Organic gaat op korte termijn in gesprek met betrokken partijen om de biodynamische producten van Groenland Organics opnieuw in te delen met de andere Nautilus-kasgroentetelers.

Voor meer informatie:
Nautilus Organic
Ecu 21A
8305 BA Emmeloord
+31 (0)321 328040
info@nautilusorganic.nl 
www.nautilusorganic.nl 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven