Uitstel Britse importregels

Het VK stelt de invoering van volledige grenscontroles op goederen uit de EU opnieuw uit. Volgens de Britten zorgen de administratieve rompslomp en de nieuwe immigratieregels ervoor dat problemen in de bevoorradingsketen worden verergerd.

De regering geeft aan dat de controles per januari ingevoerd worden in plaats van volgende maand. De Britten spreken van een "pragmatisch nieuw tijdschema".

Normaal gezien zou de Britse douane vanaf april dit jaar wegens de Brexit om meer papierwerk vragen bij de import van voedingswaren als melk en vlees uit de Europese Unie. Vanaf juli zouden ladingen ook fysiek moeten worden geïnspecteerd.

Maar de invoering van de controles werd uiteindelijk een paar maanden uitgesteld. Aan Europese zijde gelden de extra controles al wel voor goederen uit het Verenigd Koninkrijk. Britse exporteurs reageerden eerder ontsteld op de beslissing van het Verenigd Koninkrijk om nieuwe douaneregels voor de invoer uit de Europese Unie uit te stellen vanwege de concurrentiepositie.

Het uitstel ziet er als volgt uit:

  • De verplichting tot voormelding van import van landbouwproducten wordt ingevoerd per 1 januari 2022 in plaats van 1 oktober 2021.
  • De nieuwe eisen voor gezondheidscertificaten, die op 1 oktober 2021 zouden worden ingevoerd, worden nu per 1 juli 2022 ingevoerd.
  • Fytosanitaire certificaten en fysieke controles op SPS-goederen bij grenscontroleposten, die op 1 januari 2022 zouden worden ingevoerd, worden nu ingevoerd op 1 juli 2022.
  • Per 1 juli 2022 worden er Safety and Security verklaringen vereist in plaats van per 1 januari 2022.

Bron: Evofenedex


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven