BelOrta voegt Qtee-peer toe aan Earth-gamma

Begin 2021 lanceerde BelOrta Earth, een concept waaronder groenten en fruit in omschakeling naar bio gegroepeerd en vermarkt worden. BelOrta breidt haar Earth-gamma nu uit met de Qtee-peer, een relatief nieuwe peersoort met een mooie rode blos en een frisse smaak.

De Qtee-peer is een vrij nieuwe peersoort die nog maar enkele jaren verkocht wordt. Deze peer, met zijn fris-zoete smaak en rode blos, werd in 2015 voor het eerst geplant en is een mooie aanvulling op het assortiment. Door het vroege oogsttijdstip opent deze peer het nieuwe lokale perenseizoen. Daarenboven valt deze peer op door haar vorm, kleur, textuur en smaak waardoor ze een mooie diversificatie betekent voor zowel de teler, de handel als voor de consument.

“Deze peersoort zou ook op de biomarkt voor een nieuwe wind kunnen zorgen in het hardfruitgamma,” vertelt Sander De Proost, verantwoordelijke verkoop bio bij BelOrta. “In afwachting van de eerste bio-Qtee-peren, bieden we ze alvast aan onder ons Earth-concept. Zo krijgt de consument toch al een voorproefje van deze toekomstige bio-peer. In 2023 is de omschakelperiode voorbij en kunnen deze Qtee-peren als biologisch verkocht worden.”

Voor meer informatie:
Sander De Proost
Bio-afdeling, BelOrta
+32 (0)15 565 435
sander.deproost@belorta.be
www.belorta.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven