Frankrijk in de bres voor nieuw residuvrij label

Een onlangs opgerichte collectief brengt op dit moment 4 bedrijven samen die zich samen gaan inzetten voor de verdere ontwikkeling van de Franse landbouw volgens het principe van de 'derde landbouwroute'.

Een aantal spelers dat zich op deze 'derde landbouwroute' bevinden en zich dus bezighouden met het telen van biologische producten - producten die onder consumenten steeds populairder worden - legt daarbij de nadruk op gewasmiddelenvrij en residuvrij telen.

Het collectief is bereid om hun ervaringen te delen en samen van gedachten te wisselen met betrekking tot de landbouw van morgen - landbouw die steeds innovatiever, efficiënter en milieuvriendelijker wordt.

De doelen van het collectief zijn duidelijk en zien er als volgt uit:

  • Versnellen van de zoektocht naar innovatieve landbouwoplossingen door het delen van ervaringen en de verbinding tussen veldvraagstukken en onderzoeks- en ontwikkelingsbehoeften op het gebied van gewasbescherming en meer in het algemeen met betrekking tot het landbouwsysteem;
  • Communiceren over de concrete voortgang ten aanzien van de derde landbouwroute naar alle geïnteresseerde partijen, in het bijzonder naar consumenten, professionals en overheden;
  • Investeren in servicetools om telers mee te kunnen ondersteunen die zich bezighouden met de vaak nog experimentele manier van werken (op digitaal gebied, op het gebied van service, van verzekeringen, etc.).

Met het realiseren van deze doelen hoopt het collectief bij te dragen aan de ontwikkeling van vruchtbare relaties tussen de diverse landbouwsectoren en actoren met verschillende achtergronden. Daarbij gaat het onder meer om leveranciers van innovatieve oplossingen, actoren binnen het landbouwproces, distributeurs en handelaren.

De actiegroep bestaat momenteel uit de volgende 4 bedrijven:

  • Collectif Nouveaux Champs, dat in het bezit is van een keurmerk voor gewasmiddelenvrij en residuvrij telen,
  • Bonduelle, dat een residuvrij assortiment groenten aan het ontwikkelen is,
  • Bioline by Invivo, dat zich focust op innovatielandbouw en agronomische en digitale oplossingen biedt om telers te kunnen ondersteunen,
  • Medinbio, dat, werkend volgens een geïntegreerd systeem, telers ondersteunt bij het verminderen van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Voor meer informatie: 
www.nouveaux-champs.fr 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven