Italië is na de VS 's werelds grootste exporteur van biologische gewassen

De prestaties van Italië op het gebied van de export van biologische gewassen zijn zeer positief. In 2021 bereikte de afzet op de internationale markten een bedrag van €2,9 mld, een stijging van 11% ten opzichte van het voorgaande jaar, in overeenstemming met de algemene exporttrend (+10% in de eerste zes maanden van dit jaar).

Dit zijn de gegevens die zijn verkregen uit een rechtstreekse enquête bij de bedrijven, die door Nomisma voor ICE en Federbio in het kader van het ITA.BIO-project zijn ondervraagd.

Dit is het enige beschikbare instrument om dit deel van de markt in te schatten bij gebrek aan douanecodes waarmee de handelsstromen van de biologische gewassen op de internationale markten correct en continu kunnen worden geïdentificeerd.

Zo’n 76% van de export heeft het label BOB/BGA-voedingsproducten en dit zijn cijfers die eens te meer bevestigen dat biologische gewassen een belangrijke rol spelen op de internationale markten.

De kracht van Italië in de biologische sector wordt beloond met de tweede plaats op de wereldranglijst. In 2021 zal Italië zelfs de op één na grootste exporteur van biologische gewassen zijn, net na de VS.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven