Soep, havermout en ready-to-eat peulvruchten

Litouwse bio-producten krijgen voet aan de grond in Nederland

Tholen - Sinds vorige week zijn de producten van het Litouwse merk Auga verkrijgbaar bij RealFlavors. De biologische groothandel heeft het assortiment aangevuld met negen soepen, vier soorten ready-to-eat peulvruchten en twee varianten havermout in een cup.

Groothandel-eigenaar Jordy Versteeg kwam het Litouwse merk tegen tijdens de digitale Biofach. "Ik vond de soepen meteen opvallend. Het aanbod van biologische soepen is redelijk beperkt en ze hebben vaak een complexe samenstelling. Deze soepen zijn vrij puur. De champignonsoep heeft bijvoorbeeld niet meer dan zes ingredi├źnten. Ook over de smaak was ik uiterst aangenaam verrast."

RealFlavors levert behalve via de webshop aan consumenten ook aan zelfstandige winkeliers. "We hebben de producten door een testpanel van winkeliers laten proberen. De reacties waren erg goed. Behalve de smaak hebben de producten ook een aantrekkelijke prijs."

Soepen
RealFlavors heeft negen soepen in het assortiment opgenomen: Borsch bietensoep, champignonsoep, gazpacho, linzensoep, minestronesoep, pompoensoep, tomatensoep, wortelsoep en currysoep. Alle soepen zijn vegetarisch en veganistisch.

"In Litouwen is Auga marktleider op het gebied van biologische producten. Een groot deel van de groenten worden door het bedrijf zelf geteeld", weet Jordy. "Van oorsprong teelt Auga groenten die onder eigen label worden afgezet. Sinds een paar jaar zijn ze uitgebreid met het maken van soepen en het verpakken van gestoomde peulvruchten."

Een kijkje achter de schermen bij Auga

Ready-to-eat peulvruchten
Van die peulvruchten heeft RealFlavors vier varianten in het assortiment opgenomen, namelijk linzen, kikkererwten, rode kidneybonen en zwarte bonen. "De peulvruchten zijn gestoomd en worden zonder zout water afgevuld. Door het stomen blijven de peulvruchten steviger en zijn deze direct uit de pouch te gebruiken. Auga heeft ervoor gekozen om ze te verpakken in plastic pouches in plaats van glas of blik, waardoor de CO2-belasting door het geringe gewicht van de verpakking lager is."

Havermout
Tot slot besloot Jordy ook twee biologische havermoutmixen in zijn groothandel op te nemen. Ook de havermout wordt door Auga zelf in Litouwen geteeld. De havermoutmixen zijn er in de smaken appel-framboos en bessen en zijn verpakt in een handige cup waar alleen nog warm water aan toegevoegd hoeft te worden. De havermout-in-cup is bedoeld als handige snack voor onderweg. "In plaats van water kun je er ook verwarmde haverdrank aan toevoegen. Dat is misschien iets minder handig als je onderweg bent, maar erg lekker", tipt Jordy.

Voor meer informatie:
Jordy Versteeg
RealFlavors
Valeton 4J
5301 LW Zaltbommel
+31 (0)85 9022924
info@realflavors.nl 
www.groothandel.realflavors.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven