EconSeeds neemt bloemenmengselstak van Hm.Clause over

EconSeeds heeft sinds 29 juli 2021 de activiteiten met betrekking tot de bloemenmengsels van Hm.Clause overgenomen.

De bloemenmengselactiviteiten van Hm.Clause hebben zich in de loop der jaren sterk ontwikkeld. Om de klanten van deze bloemenmengsels beter te kunnen bedienen, heeft Hm.Clause besloten om de mogelijkheden te onderzoeken om dit gamma van producten over te dragen aan een bedrijf dat een professionele expertise heeft in de bloemenmengsel activiteiten en in staat is om de stijgende vraag in de Hm.Clause bloemenmengelingen efficiënt te bedienen.

In onderling overleg met Hm.Clause heeft EconSeeds, dat jarenlange ervaring heeft met de productie, verwerking, verkoop en levering van de bloemenmengsels deze tak van Hm.Clause overgenomen, waaronder ook 15 van de aan de bloemenmengselrecepten gerelateerde kwekersrechten. Na meer dan 10 jaar actief te zijn geweest in mengsels, zal Hm.Clause deze activiteit niet langer voortzetten.

"Na jaren van stijgende vraag naar ons assortiment bloemenmengsels en om de continue ontwikkeling ervan te ondersteunen, hebben we besloten deze activiteit over te dragen aan Econseeds, een sterke en goed geïnformeerde speler in deze activiteit", vertelt Loïc Boucher, Sales Manager van Hm.Clause Frankrijk.

Hm.Clause blijft haar assortiment van kweekmateriaal produceren en leveren. EconSeeds is een zaadbedrijf opgericht in 2008 dat zaden producent en levert aan zaad- en groothandelsbedrijven wereldwijd. De overname zal de bestaande mengactiviteiten van Econseeds versterken. 

Gedeelde visie
Deze overname betekent een belangrijke strategische kans voor EconSeeds, die het Hm.Clause mengassortiment zal handhaven en verder ontwikkelen. Hoofddoelen zijn het continueren en waar mogelijk verbeteren van het huidige serviceniveau en het handhaven van klantspecifieke wensen in bloemenmengsels en verpakkingen. EconSeeds heeft de ambitie om voor iedere klant de specifieke wensen in kaart te brengen en te bepalen hoe deze zo goed mogelijk ondersteund kunnen worden. Daartoe wil EconSeeds ook de huidige samenwerking met producenten en verkopers van zaden die in deze bloemenmengsels worden gebruikt, voortzetten.

"We zijn erg blij dat we erin geslaagd zijn deze overname te realiseren, in lijn met onze ambitie om te groeien in onze mengactiviteiten. We kijken uit naar de samenwerking met onze nieuwe klanten, producenten en verkopers, omdat zij deel uitmaken van het netwerk dat deze overname voor ons allemaal tot een succes maakt. Met al onze energie zullen we hard werken om het te laten slagen", aldus Hans Veenstra en Hubert Keller, Managing Directors van Econseeds.

De overname is ingegaan op 29 juli en op 1 september 2021 werd de overname volledig effectief te zijn. Orders zullen vanaf nu door EconSeeds worden aangenomen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven