Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Vlaamse regering keurt nieuwe biowetgeving principieel goed

Dat de Europese biowetgeving vanaf 2022 verandert, is al langer bekend. Nu heeft ook de Vlaamse regering het nieuwe Vlaamse rechtskader principieel goedgekeurd. Dat meldt BioForum.

Een nieuwe biowetgeving is een werk van vele jaren en kent heel wat stappen en niveaus. Bij de uitvoering van de Europese verordening spelen ook de lidstaten een rol. Ze hebben belangrijke bevoegdheden zoals het opzetten van het biocontrolesysteem. Daarom moet ook de nationale wetgeving die uitvoering geeft aan het Europese rechtskader aangepast worden. Omdat landbouw in België een regionale bevoegdheid is, is de Vlaamse overheid hier mee bezig. Die heeft de voorbije maanden adviezen ingewonnen bij de SALV over de nieuwe Vlaamse biowetgeving. Achter de schermen was ook BioForum partner om de belangen te behartigen van de Vlaamse bio-ondernemers. 

Dat proces is nu achter de rug. Het Besluit van de Vlaamse Regering over de biologische productie ligt klaar en is nu naar de Raad van State. Dat is de laatste stap voor definitieve goedkeuring. Op 1 januari 2022 zal de nieuwe biowetgeving van toepassing worden en zullen bio-ondernemers zich aan een aantal nieuwe regels moeten houden. 

Bron: BioForum


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven