Agrifirm, De Halm en Ekoplaza gaan nieuwe speltketen opzetten

Samen met De Halm en Ekoplaza gaat Agrifirm een speltketen opzetten. Het doel is een duurzame, meerjarige relatie op te bouwen met spelttelers. Vanuit de speltpool van Agrifirm gaat de spelt naar De Meesters Van De Halm en wordt in Ekoplaza en Meesters van De Halm producten verkocht aan de consument. Met deze speltketen biedt Agrifirm een extra rustgewas in het bouwplan van de biologische telers. Door samen te werken hoopt Agrifirm een keten op te zetten waar alle partijen beter van worden. De betrokken bedrijven zoeken nog telers die hieraan mee willen doen.


 
Afgelopen jaren was de spelt markt erg onvoorspelbaar en veranderlijk. Na een aantal jaar van ongekend populariteit en hoge prijzen stortte de prijzen in, tot een niveau waarbij de teelt voor veel telers niet meer interessant was. De speltteelt verdween daardoor uit veel bouwplannen. Helaas, want het is een mooi rustgewas. Spelt is wel een gewas dat extra aandacht vraagt bij zaaien en oogsten. De initiatiefnemers zoeken daarom telers met kennis en kunde, verspreid over het land.  

Door een ketenconcept met een aantal ketenafspraken hopen ze de Nederlandse biologische akkerbouwers weer voor meerdere jaren te interesseren in de speltteelt. Er is ruimte voor een afgebakend aantal hectares. Daarnaast willen ze een richtprijs per ton met telers afspreken. In de communicatie richting de consument kunnen de telers ook meer betrokken worden. 

Digitale rondleiding bij Meesters De Halm
Klik hier voor een digitale rondleiding bij Meesters De Halm.

Producten van EkoPlaza en Meesters De Halm
Bekijk het filmpje over haver in de producten van EkoPlaza en De Halm. Waarvoor ook haver van telers van Agrifirm wordt gebruikt: 

Interesse in de biologische speltpool?
Vul dan je gegevens in op het formulier onderaan deze pagina en het BioTeam van Agrifirm neemt contact op. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven