Volautomatisch hygiëne pallets verwerken met robot de-palletiser van Lan Handling

Volgende fase in automatiseren proces klapkratten

De vraag naar het automatisch uitvouwen van klapkratten blijft hoog. Vorige week heeft Lan Handling een kratopzetmachine met volautomatische klapkrattentoevoer opgeleverd bij een grote producent van vleesvervangers in Nederland. Een extra module met robot de-palletiser werd ontwikkeld als gevolg van de grote diversiteit aan klapkratten en pallets die in de voedingsindustrie gebruikt worden.Afstapelen in plaats van pushen
De centreernokken en opstaande rand aan de zijkant bij hygiëne pallets, ook wel H1 pallets genoemd, maken het onmogelijk om een stapel kratten van de pallet direct in de kratopzetmachine te pushen. Lan Handling Technologies ontwikkelde daarom een de-palletiser met speciale gripper om zo stapels klapkratten toch geautomatiseerd van de H1 pallets af te kunnen halen. Met dezelfde gripper worden vervolgens ook de lege pallets opgestapeld.

Na het openvouwen van deze kratten, gaan de nog lege kratten richting de inpaklijnen. Daar zorgen vier case packers (robotcellen) ervoor dat een verscheidenheid aan top seal producten in de kratten geladen worden.

Zie onderstaande video voor onze geautomatiseerde oplossing:

Kratopzetmachine op Empack 2021
Tijdens de Empack, op 8 en 9 september in ’s-Hertogenbosch (Brabanthallen), kan de kratopzetmachine van Lan Handling bekeken worden op stand 2.D112.

Voor meer informatie:
Mark de Boer
Lan Handling Technologies
Haarlemmerstraatweg 157
1165 MK Halfweg
+31 630 27 13 08
mark.deboer@lanhandling.com
lanhandling.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven