Rijk Zwaan breidt demo uit met hydrolocatie

De vollegronddemo van Rijk Zwaan is dit jaar uitgebreid met een demo van hydroteelten. Het groenteveredelingsbedrijf toont ruim 50 rassen voor hydroteelt, in verschillende groeistadia. Nieuw is bindsla op water. De hydrodemo is van 20 september tot 1 oktober. De vollegronddemo van Rijk Zwaan is dit najaar van 13 september tot 15 oktober in Fijnaart. Hier zijn ook volop rassen voor biologische teelt te bezichtigen. 

Rijk Zwaan legt dit najaar de nadruk op de familie van Crunchy sla. Deze sla combineert de zoete smaak van bindsla met de knapperigheid van ijsbergsla. De Crunchy’s zijn door de consument in onder meer Spanje, Engeland en de Verenigde Staten al omarmd, niet alleen als lekker ingrediënt voor salades, maar ook als wrap- en snacksla. De rassen zijn te zien in de demo. Rijk Zwaan start in de nazomer een campagne om de mogelijkheden van Crunchy sla meer bekendheid te geven bij snijderijen, retail en consument.

KnoxTM is inmiddels een gegeven in vrijwel alle slatypes van Rijk Zwaan. Er zijn de afgelopen jaren veel data verzameld die het verschil in houdbaarheid feitelijk aantonen. De grafieken die dit staven deelt het groenteveredelingsbedrijf tijdens de demo en in de maanden erna.

In de hydrodemo staan de kleinbladige Salanova® Teenleaf rassen op hoge dichtheid volop in de aandacht, wordt het machinaal oogsten vanaf de goot gedemonstreerd en staat er een selectie nieuwe Salatrio-combinaties.

Organic
Bijzonder in het saladeschap is CabbisiTM, een handzame, smakelijke spitskool, geschikt voor biologische teelt en reguliere teelt. Bij kool brengt Rijk Zwaan kleur onder de aandacht, met de paarse bloemkool Lavender RZ als eyecatcher zowel voor reguliere als biologische teelt.

Highlight voor biologische teelt is Hestan RZ, een wortel van het nantestype, die erg uniform op lengte is en lang houdbaar.

In het oog springt ook Monty RZ. Deze rode biet heeft een hoge brix-waarde en dus een zoete smaak, een hoog betaninegehalte en is sterk tegen bladziektes. Doordat Monty langer doorgroeit is ook de opbrengst hoog.

Veiligheid voorop
Veiligheid van bezoekers en medewerkers staat voorop. Rijk Zwaan houdt de snel wisselende omstandigheden rond Covid19 in verschillende landen nauwlettend in de gaten en volgt de adviezen van gezondheidsdiensten en overheden op.

Eigen programma
Bezoekers kunnen vooraf aangeven waarnaar hun belangstelling uitgaat binnen het brede assortiment bladgewassen en vollegrondsgroenten op het demoveld. Zo kunnen wensen en oplossingen gericht worden besproken. Wie onverhoopt de demo niet kan bezoeken, kan een online meeting met een van de specialisten aanvragen. Aanmelden kan via Rijk Zwaan Nederland.

De demolocatie in Fijnaart is Eerste Kruisweg 9, 4793 RS Fijnaart.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com 
www.rijkzwaan.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven