"Elke trader bij ons staat echt te trappelen"

Nederlandse exposanten verwachtingsvol richting Madrid voor Organic Food Iberia

Tholen - Deze week (8 en 9 september) vindt in Madrid de Organic Food Iberia plaats. Zeven Nederlandse exposanten zullen hierbij aanwezig zijn: Alimentativa, Doens Food Ingedients, Horizon Natuurvoeding, Nutland, Royal Green, Tradin Organic Agriculture en Yarrah Organic Petfood. Vanuit twee deelnemende bedrijven vertellen ze wat meer over de voorbereiding van de beurs.

Horizon biedt alternatieven om toch te kunnen proeven
Jeroen Kramer is al vele jaren nauw betrokken bij de organisatie van beursdeelnames van het in IJsselstein gevestigde Horizon Natuurvoeding. Deze maand staat het bedrijf op 4 beurzen. Jeroen: "De Organic Food Iberia is de eerste in deze reeks. Dit is een uitgestelde beurs, dus we hebben ons na afloop van de eerste editie in 2019 al opgegeven, nu ruim 1 jaar later dan de originele datum gaat de beurs door."

Hij erkent dat door corona alles wel wat lastiger is, denk hierbij bijvoorbeeld aan de vliegreis ernaartoe. Ook moesten er de nodige maatregelen genomen worden. "We hebben schermen voor op de balie en op de besprekingstafel. Op de beurs zelf dien je een medisch mondkapje te dragen. We zijn benieuwd hoeveel bezoekers er zullen komen, op de eerste editie in 2019 was het vrij druk. Hoe het precies zal gaan met iets laten proeven is lastiger, we hebben proefstokjes in papier om te laten proeven uit een pot met notenpasta. We nemen ook steeds monsters notenpasta's mee in glazen potjes met een inhoud van 40 gram, zodat klanten ook thuis kunnen proeven."

Horizon staat met 3 mensen op de beurs, waaronder 1 Spaans sprekende medewerker (net als in 2019). "Dat laatste is wel nodig omdat een groot gedeelte van de bezoekers geen Engels spreekt. We willen tijdens de Organic Food Iberia graag het contact met onze groothandels onderhouden en kijken of er nog andere groothandels zijn die onze producten willen verdelen. Enkele klanten van ons staan ook op deze beurs."

Traders staan te trappelen bij Doens
Ook voor Doens Food Ingredients is de Organic Food Iberia weer de eerste live beurs waar ze aan deel gaan nemen sinds de coronauitbraak. In februari 'stond' Doens wel op de online BIOFACH. Philippe Doens vertelt wat meer over de voorbereidingen: "Bij het organiseren van de aanstaande beurzen hebben we deze keer toch wat extra gekeken naar de mogelijkheden om eventueel het hotel, de beurs en het vervoer kosteloos te annuleren. Het was en is toch altijd afwachten of iets daadwerkelijk doorgaat, de kleurencodes veranderden op een gegeven moment als de windrichting."

Qua standbemanning heeft Doens er voor gekozen om niet met een kleiner team naar Madrid af te reizen. "Elke trader bij ons staat echt te trappelen om er weer in te vliegen dus we gaan zeker niet met een kleiner team. Integendeel we zorgen voor een zo groot mogelijke bezetting. Het persoonlijke contact en de gezelligheid; dat staat bij ons al sinds jaar en dag hoog in het vaandel, voor ons was de lockdown dus een zware domper."

Philippe vertelt dat er op de stand de nodige extra maatregelen genomen worden om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen (denk aan handgels, extra mondmaskers). Hij geeft aan dat ze bij Doens vanwege de omstandigheden een stuk later begonnen zijn met het organiseren van de verschillende beurzen. "In een normaal seizoen zou het moeilijk geweest zijn om nog een plekje te bemachtigen, maar nu eigenlijk niet. Misschien is dat ook omdat ze Doens Food graag zien komen."

Voor meer informatie:
Jeroen Kramer
Horizon Natuurvoeding
Lage Dijk-Noord 20A
3401 VA IJsselstein
030 6887730
jeroen@horizonnatuurvoeding.nl 
www.horizonnatuurvoeding.nl 

Philippe Doens
Doens Food
Westkade 20
4551 BV Sas van Gent
0115 462318
philippe@doensfood.com  
www.doensfood.com 

www.organicfoodiberia.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven