Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Bio-Planet introduceert drie nieuwe groenteburgers

Bio-Planet lanceert drie nieuwe groenteburgers. De burgers zijn gemaakt van Belgische bio-groenten en zijn er in drie smaken: met champignon, bloemkoolcurry en paprika. Alle burgers worden dagvers bereid in de winkels van Bio-Planet. Naast de groenten zijn de burgers rijk aan plantaardige eiwitten afkomstig van soja, tarwe en tuinboontjes. Dankzij hun evenwichtige samenstelling, en doordat er geen korstje rond zit, verdienen ze Nutri-Score A. 

Drie smaken
De champignonburger bevat een trio van paddenstoelen: champignon, shiitake en eekhoorntjesbrood. De curryburger is gemaakt van bloemkool, broccoli en ui, op smaak gebracht met een lichte curry. De paprikaburger heeft een mix van rode en gele paprika's plus rode ui. De burgers bevatten gluten en soja.

Biogroenten van eigen bodem
De groenten voor onze burgers worden lokaal geteeld met respect voor mens en natuur. Hoofdleverancier is De Lochting, een bekende sociale bio-boerderij uit Roeselare. De paprika’s en tuinkruiden komen van andere, kleinschalige telers die al even bewust te werk gaan. Ze waken erover dat er nooit voedsel wordt verspild. Bij een te grote oogst vriezen ze de overschotten in, om die op een later moment in de burgers te verwerken.

Originele recepten
De recepten zijn mee bedacht door de chefs van La vie est belle. Dit Belgische familiebedrijf belevert Bio-Planet ook met alle ingrediënten voor het dagvers bereiden van de burgers. La vie est belle is al sinds 1992 specialist in bio-producten op basis van groenten, granen en peulvruchten. 

Bron: Bio-Planet


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven