Thomas Heeren, Fruchtagentur GmbH Altes Land over het citroenenseizoen:

"Dit jaar een iets groter aanbod bio-citroenen dan vorig jaar"

Fruchtagentur Altes Land Ltd is gevestigd in het grootste aaneengesloten fruitteeltgebied van Noord-Europa, direct in het Altes Land. Zij werkt al meer dan 15 jaar dagelijks nauw samen met de firma P.A.S.A.M Agrumi - een citroenproducent uit Sicilië. "Wij brengen de biologische citroenen van P.A.S.A.M Agrumi exclusief in heel Europa op de markt", zegt Thomas Heeren, directeur van Fruchtagentur Altes Land. Zij zullen Demeter-producten ook in het nieuwe seizoen kunnen aanbieden.

Dat de horeca- en hotelbranche momenteel weer op gang komt wordt ook opgemerkt bij aanbieders van citrus. Thomas kijkt positief naar de huidige situatie: "Men kan in z'n algemeenheid zeggen dat het aanbod dit seizoen iets groter is dan vorig jaar. De kwaliteit is momenteel eveneens zeer goed."

Goede prijzen, goed aanbod en goede kwaliteit
Het afgelopen citroenenseizoen zag er daarentegen enigszins moeilijk uit, aangezien de afzet vanwege de sluiting van de horeca een grotere uitdaging was. "We hebben desondanks goede prijzen en hoeveelheden kunnen behalen. In mei, juni en juli kwam het tot een merkbare prijsstijging. Wat de kwaliteit betreft hadden we geen problemen. Ook midden in het seizoen waren er geen noemenswaardige problemen met het weer. In de zomer was het ras Verdelli zeer populair. Men heeft echter ook gemerkt dat de vraag door de pandemie groter was, in het bijzonder bij de retailketens. Dit seizoen heeft de situatie zich echter weer genormaliseerd", aldus Thomas.

In z'n totaliteit zijn er geen nadelen merkbaar geweest. Wat betreft de verpakkingen richt het bedrijf zich "helemaal naar onze klanten". Bij de retailketens gaat het echter steeds meer in de richting van het vermijden van plastic. Het fruitagentschap start circa eind september/ begin oktober met het nieuwe citroenenseizoen. Naast citroenen horen er nog veel andere producten tot het productpalet.

Voor meer informatie:
Thomas Heeren
Fruchtagentur GmbH Altes Land 
Westerjork 95
21635 Jork, Duitsland
+49 (0)41 6225 4490
info@fruchtagentur.de    
www.fruchtagentur.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven