Yara neemt het Finse Ecolan over en wil grotere rol spelen in biologische landbouw

Yara Suomi Oy ('Yara') heeft op 1 september de overname aangekondigd van Ecolan Oy, een Finse producent van gerecyclede meststoffen. Dit is Yara's eerste acquisitie in het segment van organische meststoffen. Het bedrijf streeft om een grotere rol te gaan spelen in de biologische landbouw en om bij te dragen aan de circulaire economie.

"Door ons aanbod uit te breiden naar het groeiende segment van de biologische landbouw in Europa, helpen we de efficiëntie van het gebruik van voedingsstoffen in dit segment te verbeteren door te profiteren van onze kennis over gewasvoeding", aldus Mónica Andrés, Executive Vice President van Yara Europe.

"Onze kerncompetentie ligt in het op de meest duurzame en efficiënte manier beheren van voedingsstoffen, of dit nu voor biologische landbouw of de conventionele landbouw is. We willen de belangrijkste partner zijn voor alle boeren, ongeacht welk landbouwsysteem ze gebruiken", voegt ze eraan toe.

Ecolan gebruikt industriële nevenstromen om hoogwaardige meststoffen voor land- en bosbouw te produceren. Yara en Ecolan hebben de afgelopen jaren samengewerkt. Door de overname kan Ecolan de organische meststoffen ook aanbieden op markten buiten Finland. In 2019 zette Yara een nieuwe lijn organische meststoffen met een hoog stikstofgehalte, geproduceerd door Ecolan, op de Finse markt.

Op dit moment worden veel organische afvalstromen nog niet hergebruikt of gerecycled. Het terugwinnen van voedingsstoffen uit afvalstromen en deze terugbrengen in de landbouwproductie draagt bij aan een circulaire economie en vermindert het verlies aan voedingsstoffen. De Europese Green Deal moedigt het opschalen en bevorderen van circulaire bedrijfsmodellen aan en vergroot het aandeel landbouwgrond in de Europese Unie dat voor biologische landbouw wordt ingezet.

For more information:
Yara
+47 24 15 70 00 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven