Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

30% van blauwe bessenareaal van Peruaanse Camposol is biologisch

Het Peruaanse teeltbedrijf Camposol beschikt momenteel over 2.670 hectare blauwe bessen, waarvan 30% biologisch. Alle percelen van het bedrijf bevinden zich in de valleien Chao en Virú, waar het Chavimochic-project voldoet in de irrigatiebehoeften. Het bedrijf is al 24 jaar actief in de noordwestelijke regio La Libertad.

Óscar Fernández Cornejo, teeltmanager blauwe bessen bij Camposol, vertelt dat de belangrijkste uitdaging voor de biologische blauwe bessen op het gebied van plagen de wolluis is, omdat er tegen deze groep insecten tot nu toe weinig gewasbeschermingsmiddelen voorhanden zijn.

"Momenteel gebruiken we producten op basis van neem. Dat is het belangrijkste middel om deze plaag te bestrijden." Andere plagen waar de blauwe bessen last van hebben zijn botrytis, roest en meeldauw. Momenteel zijn er meer dan 10 plagen die dit gewas in Peru teisteren.

Camposol zet avocado's, mango's, druiven, mandarijnen en blauwe bessen af. De teeltactiviteiten van het bedrijf bevinden zich in Colombia, Uruguay en Peru. Camposol heeft verkoopkantoren in Azië, Europa en de Verenigde Staten en heeft klanten in 40 landen over de hele wereld.

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven