Extra korting voor afnemers AR Biologisch

Omzetstijging AR in krimpende markt

De uitdagende marktomstandigheden hebben AR niet in de weg gestaan om in het eerste halfjaar van 2021 5,4% meer mengvoer te verkopen dan in de eerste zes maanden van 2020. Ook financieel heeft AR een uitstekend eerste halfjaar gedraaid. Naar aanleiding van de resultaten geeft AR een extra korting op het mengvoer en de
gewasbeschermingsmiddelen. Alle vier de pijlers van AR - voer, plant, op- en overslag, en winkels - hebben bijgedragen aan dit positieve resultaat. De negen Welkoopwinkels die onder het beheer van AR vallen hebben opnieuw boven begroting gedraaid.

Goede inkoopposities grondstoffen
In het eerste halfjaar van 2021 liet AR in een krimpende markt een autonome groei zien en wist zo een positieve voeromzetontwikkeling te realiseren. Deze ontwikkeling was zowel bij rundvee, varkens als pluimvee te zien. De inzet van Zuiver Voer - voer met zuivere grondstoffen die ieder een specifieke bewerking krijgen én een gegarandeerde voederwaarde hebben - blijft zich bewijzen. Ook de hoge grondstoffenprijzen hebben AR niet belemmerd in de verkoop van mengvoeders. Door haar goede inkoopposities hoefde AR de stijging van de grondstoffenprijzen niet geheel door te berekenen. In combinatie met het goede en consequente betalingsgedrag van de klanten van AR konden relatief scherpe kostprijzen gehanteerd worden. Tot slot betalen de investeringen in het productieproces zich in de huidige markt uit.

Extra korting op voer en gewasbeschermingsmiddelen
Naar aanleiding van de resultaten geeft AR een extra korting op het voer en de gewasbeschermingsmiddelen. De afnemers van AR Voer en AR Biologisch ontvangen vanaf 30 augustus 2021 tot en met week 3 in 2022 een extra korting van € 7,50 per ton op de eigen geproduceerde mengvoeders in bulk. De afnemers van gewasbeschermingsmiddelen kunnen een prijsreductie van 2% tegemoet zien over de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen in de periode van 2 januari 2021 tot en met 28 augustus 2021. Op deze manier profiteren afnemers van AR direct mee van het goede resultaat. De extra korting komt boven op de gebruikelijke kortingen en past binnen de strategie van AR om scherp zaken te doen.

Kansen in de markt
De ontwikkeling van vraaggestuurde ketens en de verdere groei van de biologische sector brengen kansen met zich mee. AR anticipeert hierop en heeft zich ontplooid als een prominente ketenpartner. Onder andere de transparante werkwijze en de flexibiliteit van het
productieproces van AR worden gewaardeerd. Samen met de afnemers blijft AR ook in de tweede helft van 2021 zoeken naar kansen in de markt.

Voor meer informatie:
AgruniekRijnvallei Holding B.V.
Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
0317 499599
info@argroep.nl 
www.argroep.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven