Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vliegende robots met AI-mechanismen zijn in staat plukrijp fruit te herkennen

Het afgelopen decennium hebben baanbrekende technologieën, zoals AI, machine learning en deep learning, het fruitoogstproces getransformeerd. Nu is het moment aangebroken waarop fruittelers AI kunnen benutten voor het geautomatiseerd oogsten van fruit.  

De uitbraak van de pandemie en de beperkingen en lockdowns die hieruit voortvloeiden, hebben grote impact gehad op de manier waarop fruit wordt geoogst. Vliegende robots met AI-mechanismen zijn in staat plukrijp fruit te herkennen en plukken. Deze fruitplukrobots kunnen telers veel geld besparen en verliezen beperken. De vliegende robots kunnen dag en nacht werken om het rijpe fruit op het juiste moment te plukken. De robots verstrekken realtime updates over de aantallen fruit die geplukt zijn aan een centrale computer en snoeien daarna ook de boomgaard nog. Fruitplukrobots maken gebruik van AI met automatische beeldverwerking, datafusie, technologie uit de vliegtuigbouw, robotica en de allernieuwste vluchtbesturingssystemen.

Sommige spelers binnen de sector vrezen dat menselijke arbeidskrachten plaats zullen moeten maken voor robots. Techbedrijven hebben hen echter op het hart gedrukt dat deze vliegende robots ontwikkeld zijn om met mensen samen te werken om zo de productiviteit te verhogen en meer inkomsten te genereren. De fruitplukrobots zijn zeer flexibel en kunnen meerdere vruchten tegelijk oogsten. 

Bron: analyticsinsight.net
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: