Zimbabwe: Ananastelers behalen biologische certificering

Vijfenveertig kleinschalige ananastelers in Rusitu Valley, Chipinge (Zimbabwe), hebben een stimulans gekregen door de biologische certificering van hun ananassen door EcoCert. De Ecocert Organic Standard is een onafhankelijke Franse organisatie voor biologische inspectie en certificering.

Het behalen van de biologische certificering is een mijlpaal om de lucratieve markt voor biologisch fruit te bereiken, vooral in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en andere opkomende markten zoals de Verenigde Arabische Emiraten.

Dankzij de biologische standaard krijgen kleine ananastelers, die opereren onder de vlag van Rusitu Valley Fruit Growers and Marketing Trust (RVFGMT), toegang tot de wereldwijde ananasmarkt, die is gegroeid van 1,9 mld euro in 2011 tot 2,2 mld euro in 2019.

Met de biologische standaard kunnen kleinschalige telers op het platteland in de meeste supermarkten in Europa een premie van 30% op hun producten krijgen. Volgens een artikel op herald.co.zw zal dit hun opbrengsten verbeteren en hun levensonderhoud verhogen door de teelt van dit niche-product.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven