Wie helpt deze teler van 1000 kilo biologische tomaten af?

Tholen - Gert-Jan Dekker teelt biologische tomaten in Andijk. Het groeiseizoen verliep wat stroef door de kou, maar de natuur haalt het in. Nu is het zeer groeizaam weer en dat zorgt voor wat problemen. Door de worteldruk kunnen er scheurtjes ontstaan bij de kroontjes.

Dat is een probleem, want nu kunnen de tomaten niet als A-klasse verkocht worden. Gert-Jan riep de hulp in van Matthijs Post van Proevkantoor. Hij maakt pakketten met groente en fruit van Noord-Hollandse bodem en neemt al jaren de producten van Gert-Jan af. 

Soep of smoothie
"Het zijn te veel tomaten om in mijn pakketten kwijt te kunnen", legt Matthijs uit. "Ik heb er soep- en smoothiepakketten van gemaakt en ik hoop dat bedrijven en instellingen ze willen afnemen voor hun medewerkers of relaties." De pakketten bevatten naast anderhalve kilo tomaten ook paprika, wortel en ui en een recept.

Horeca of grootafnemers kunnen de tomaten ook per kilo afnemen. Ze zijn ongesorteerd en door de scheurtjes dus niet perfect. "Ze moeten echt van de plant af, anders heb je kans dat ze nog meer gaan scheuren. Daarna kunnen ze wel even bewaard worden in de koelcel. Binnen een week of drie moeten de tomaten verkocht zijn."

Bij interesse:
Matthijs Post
+31 (0)6 402 565 05
info@proevkantoor.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven