Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Surya Products start Health Packaging

"Er is een toenemende vraag naar biologische voedingssupplementen'

Tholen - Surya Products is verhuisd naar een nieuw pand in Venray. Niet alleen is er nu meer ruimte om supplementen te produceren en te verpakken, de gelegenheid werd ook aangegrepen om een nieuwe afdeling op te zetten. Onder de naam Health Packaging gaat het bedrijf producten verpakken voor andere bedrijven.

Biologisch
Doordat er een toenemende vraag is naar biologische voedingssupplementen, is nu een groot deel van het assortiment biologisch gecertificeerd. Alle kruidensupplementen worden in Venray geproduceerd en verpakt. De grondstoffen komen vooral uit India en Nepal. Surya Products levert de producten aan winkels en therapeuten en via de webshop rechtstreeks aan de consument.

Verhuizing
"Sinds 2019 zitten we nu in Venray", vertelt Tanja van Noord. "We hebben het pand overgenomen van Nuvita. Het was fijn dat het pand al volledig was ingericht met cleanrooms en losse cabines waar werd getabletteerd en poeders afgevuld. Omdat we na de verhuizing de capaciteit konden uitbreiden, hebben we Health Packaging in het leven geroepen. Daarmee produceren we voor de zakelijke markt."

Ayurveda
Chris van Willigen startte dertig jaar geleden met Surya Products. Als Ayurvedisch therapeut liep hij er tegenaan dat bepaalde kruiden in Nederland moeilijk te krijgen waren. Hij besloot de kruiden beschikbaar te maken op de westerse markt. Zijn focus kwam steeds meer te liggen op het produceren en minder op zijn werk als therapeut. Inmiddels heeft hij een team om zich heen verzamelt en telt het assortiment tientallen kruiden, theeën, oliën en supplementen. "Bij ons zijn Ashwagandha in capsule en poedervorm en de kruidencombinatie Triphala hardlopers. Verder zien we dat veel mensen kruidenthee in hun winkelmandje stoppen."  

Vorig jaar merkte men een 'leuke stijging' op in het aantal bestellingen. Maar volgens Tanja betekent het geen tijdelijke piek. "Je ziet het in de hele biologische sector: mensen zijn zich bewust van wat ze tot zich nemen. Voor ons is het fijn dat we het biologisch certificaat hebben. Dat geeft aan dat de kwaliteit goed is."

"Daarnaast zou je kunnen zeggen dat we in een supplementencultuur leven", verklaart Tanja de groeiende belangstelling voor de producten. "Iedereen heeft wel wat vitaminen in de kast staan. Ayurveda klinkt misschien ingewikkeld, maar eigenlijk is het heel logisch. Het betekent dat je bewust bezig bent met wat je verteert en dat je in balans bent. Zeker in een stressvolle maatschappij is dat heel waardevol."

Voor meer informatie:
Surya Products
Keizersveld 17
5803 AM Venray
+31 (0)85 87 68 819
info@surya.nl
www.surya.nl