Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologisch boer Lauwrens ontvangt Mooiste Modderpoel-bokaal

Op warme zomerdagen is heel belangrijk om goed af te koelen. Voor varkens betekent dat een duik in een fijne modderpoel. Wakker Dier zet graag de boeren in het zonnetje die varkens deze mogelijkheid geven. Ieder jaar organiseert Wakker Dier daarom de Mooiste Modderpoel-verkiezing. De stemmen zijn binnen: de modderpoel van bioboer Lauwrens Sterken is de mooiste van 2021.

Boer Lauwrens boert grotendeels in zijn eentje, dus zijn de varkens zijn belangrijkste collega’s. Het is een bont stel, met zowel roze als bruingevlekte varkens. Eén ding hebben ze gemeen: ze houden van een goed diepe duik in de modder. Na zo’n bad zijn de kleurverschillen verdwenen. Als de varkens – volledig bruin van de modder – weer opduiken, rennen ze het weiland in om te grazen.

"We willen dat alle varkens in Nederland toegang hebben tot een modderbad. Daarom organiseren we ieder jaar de Mooiste Modderpelverkiezing, om te laten zien dat het kan: de dieren een goed leven geven met een mooie modderpoel én een prima boterham verdienen", aldus Wakker Dier.

Voor meer informatie: www.wakkerdier.nl

Publicatiedatum: