Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Export van Peruaanse biologische bananen in opmars

De meeste Peruaanse biologische bananen worden geteeld in Piura. Het departement is ook goed voor 93% van de export van dit fruit. Tot en met de tweede week van augustus zijn dit jaar al 7,18 miljoen kartons van 18,14 kg verscheept naar 15 landen voor een waarde van € 77,5 miljoen, zo blijkt uit gegevens van de organisatie Piura Exporta. De gemiddelde prijs per karton was € 10,80.

De hoogste piek werd geregistreerd in de derde week van juni met een omzet van € 3,66 miljoen, 47,6% meer dan in dezelfde week van 2020. In maart, mei en de eerste week van juni viel de export daarentegen lager uit.

De belangrijkste bestemmingsmarkten voor Peruaanse biobananen zijn Nederland, de Verenigde Staten, Panama, België en Zuid-Korea. De afzet naar Nederland, de Verenigde Staten en Zuid-Korea heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

Agronegocios Los Ángeles, Appbosa, Anpro, Pronatur en Capebosan zijn de belangrijkste exportbedrijven. De provincie Sullana, met de districten Marcavelica, Querecotillo en Miguel Checa, is het belangrijkste bananenteeltgebied in het departement Piura, gevolgd door de provincies Morropón, Piura en Paita.

Bron: infomercado.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven