Unanieme EU-steun voor 'erg ambitieuze' doelstelling 25% biologische landbouw in 2030

Het doel van 25% biologische landbouw in 2030 wordt door een aantal EU-lidstaten als erg ambitieus ervaren. Lidstaten gaven tijdens de Europese Raad van landbouwministers op 19 juli aan het belangrijk te vinden om rekening te houden met de verschillende startposities en dat innovatie en onderzoek van groot belang zijn in de transitie naar meer biologische landbouw. Dat schrijft minister Carola Schouten in een kamerbrief.

Wel steunden de lidstaten het Europees actieplan voor biologische landbouw unaniem. "Nederland heeft steun uitgesproken voor de Raadsconclusies en de rol die biologische landbouw kan spelen in de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Nederland heeft hierbij aangegeven een nationale strategie voor biologische productie en consumptie op te zullen stellen. Ook heeft Nederland gewezen op de positieve bijdrage van andere vormen van duurzame landbouw, zoals natuur inclusieve en kringlooplandbouw", schrijft Schouten. 

"Ten slotte heeft Nederland gebruikgemaakt van het moment om zorgen uit te spreken over de mogelijke verzwaring van de uitvoeringslasten bij importcontroles voor biologische producten door deze te verschuiven naar de buitengrenzen van de Unie, zoals de Commissie voorstelt."

Bron: Ministerie van LNV


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven