Ambitieus Solutions Groep wil naar top-10 in uitzendland

Solutions Uitzendbureau heeft in juni collega T&S Flexwerk overgenomen. Vanaf 15 augustus staat Hans Pruis als CEO aan het hoofd van het gecombineerde bedrijf dat de naam Solutions Groep krijgt. 

Met de overname is een uitzendorganisatie ontstaan met bijna 100 miljoen euro omzet. Het bedrijf heeft vestigingen in De Lier en Waalwijk. Het bedrijf zet in op verdere groei, ook buiten de AGF-sector en logistiek en sluit verdere acquisities niet uit.

Pruis, de nieuwe CEO, is de voormalig topman van Adecco. Hij moet samen met oprichter Sezer Duygulu vorm gaan geven aan de verdere expansie, richting die van de top-10 in uitzendland. "We kijken zeker ook naar andere markten dan die van AGF en logistiek."


Oprichter Sezer Duygulu van de Solutions Groep met rechts de nieuwe CEO Hans Pruis

Opmerkelijke opmars
Het succes van Solutions Groep is opmerkelijk. Oprichter Duygulu kon aan een schoolopleiding beginnen met dank aan twee leraren die zijn schoolboeken betaalden. Vier jaar na de start van uitzendbureau Solutions was hij bijna failliet. Met werkweken van meer dan honderd uur kon hij ternauwernood een faillissement voorkomen.

Solutions is inmiddels een van de grootste personeelsleveranciers voor verpakkingsdoeleinden in de AGF-sector. In juni van dit jaar kondigde Solutions de overname van branchegenoot T&S Flexwerk in Waalwijk aan, waardoor de Solutions Groep ontstond. T&S Flexwerk is sterk in logistiek, food en transport.

Op zoek naar synergie
"Je ziet dat het seizoenswerk een vrij grote rol speelt. Als Solutions het rustiger heeft, heeft T&S het juist weer druk. Ik kan me voorstellen dat het personeel van beide vestigingen elkaar dan ondersteunt. Naar die synergie zijn we op zoek", zegt Hans Pruis. De 56-jarige inwoner van Badhoevedorp nam in 2018 afscheid als topman van Adecco om als zelfstandig business coach en consultant verder te gaan.

In die rol schakelde Duygulu hem in voor de verdere professionalisering van het bedrijf. "Toen CFO Leon Delhez zijn vertrek aankondigde, bood Sezer mij de functie als CEO van de nieuwe groep aan. Ik had niet de ambitie weer bij een corporate organisatie met een beursnotering in dienst te treden. Hier krijg ik de kans om mee te ondernemen."

Verder kijken
Als CEO wordt Pruis verantwoordelijk voor alle activiteiten binnen de nieuw ontstane groep waarvan o.a. ook Solutions Cleaning deel uit maakt. Oprichter Duygulu krijgt daarin een vrije rol om de focus te leggen op verdere groei via nieuwe acquisities. Pruis: "Dat kan in de AGF-sector zijn, de logistiek of de arbeidsbemiddeling waar we nu al groot zijn, maar we sluiten niets uit. We kijken ook verder, richting blue en white collar markt zoals industrie en techniek."

Met ingang van 1 september neemt Mario Timmerman de rol van CFO over van Delhez.

Voldoende arbeidskrachten
Zowel Solutions Uitzendbureau als T&S Flexwerk blijven onder eigen naam actief in de markt. Door de overname van de Waalwijkse branchegenoot krijgt Solutions ook toegang tot vestigingen in Polen, Roemenië en Spanje. "Daarmee verwachten we ook in de toekomst verzekerd te zijn van voldoende arbeidskrachten. Een tweede knelpunt in de markt is de huisvesting, maar met de aankoop van twee gebouwen hebben we ook daar vooralsnog geen problemen."

Voor meer informatie:
Hans Pruis
Solutions Groep
Jogchem van der Houtweg 8c
2678 AG, De Lier
hanspruis@solutionsteam.nl 
www.solutionsteam.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven