Richard Strijbis, Tovano

"Vanaf Kerst is het hier als Kerst"

Tholen - Bij Tovano is de nieuwe oogst walnoten in dop uit Chili gearriveerd. "We hebben zowel conventionele als biologische walnoten in dop binnen", vertelt Richard Strijbis. "Aan deze noten zit weliswaar een prijskaartje, maar je krijgt met Chileense noten wel waar voor je geld! Gezien alle logistieke uitdagingen is het de vraag wanneer de eerste walnoten uit de VS arriveren en dan hebben we met Chili een mooi alternatief!"


Richard met Chileense walnoten in dop

Kende de notenverkoop afgelopen jaar door Corona een behoorlijke opleving, ook dit jaar is het weer raak. "De afzet richting supermarkten is inmiddels wat gestabiliseerd, maar de verkoop naar de horeca is daarentegen weer toegenomen. Ook de afzet richting de AGF-exporteurs en verwerkers blijft onverminderd goed. We zeggen hier regelmatig 'vanaf Kerst is het als Kerst", vertelt de notenhandelaar uit Maasdijk.

Een relatief nieuwe productlijn die Tovano levert is een lijn met gedroogd fruit uit Zuid-Afrika met alleen natuurlijke suikers. "We hadden al gedroogde mango, banaan, ananas, appel, peer en perzik en hebben nu ook papaya, grapefruit en sinaasappel aan de lijn toegevoegd. De mango's zijn by far het grootste artikel, maar ook het andere gedroogde fruit doet goed mee."


"Speciaalzaken kunnen zich ermee onderscheiden en ook grossiers en exporteurs kunnen wat extra's aan hun klanten bieden. Ook steeds meer allochtone klanten kiezen voor deze lijn vanwege de smaak en gezondheidsvoordelen. De typisch Zuid-Afrikaanse presentatie maakt het helemaal af."

Voor meer informatie:
Richard Strijbis
Tovano
Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
+31 (0)174 52 83 33
richard@tovano.nl 
www.tovano.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven