Organic Farming Innovation Awards uitgereikt

Duitse samenwerking voor biodynamische groentenzaden in de prijzen

De winnaars van de 2021 Organic Farming Innovation Awards (OFIA) zijn op 19 augustus bekendgemaakt tijdens een prijsuitreiking die werd georganiseerd door de Dienst plattelandsontwikkeling van Zuid-Korea en IFOAM - Organics International.

Winnaars
De OFIA Grand Prize, ter waarde van 10.000 dollar voor innovaties in toepassingen van biologische landbouw werd toegekend aan Tani Organik Merapi, een telersorganisatie uit Indonesië dat erin slaagt om  het aantal boeren dat kan omschakelen van conventionele naar biologische landbouw in het gebied rond Selem, Yogyakarta te verhogen, en tegelijkertijd te voldoen aan de marktvraag naar biologische producten van supermarkten. 

Daarnaast werd er ook een wetenschapsprijs ter waarde van 5.000 dollar uitgereikt. Die is voor zaadbedrijf Bingeheimer Saatgut AG en vereniging Kultursaat e.V. uit Duitsland. Decennialang, min of meer onopgemerkt door het publiek, heeft het partnerschap van plantenveredelaars van het netwerk Kultursaat e.V. en het biologische zaadbedrijf Bingenheimer Saatgut AG biodynamische bestoven groenterassen ontwikkeld en ingevoerd als een ecologisch alternatief voor conventionele hybriden.

De vereniging Kultursaat heeft met succes meer dan 100 nieuwe open bestoven groenterassen geregistreerd op de Duitse nationale lijst en op de gemeenschappelijke lijst van groenterassen van de Europese Unie tot 2020. Elk jaar worden op de 30 open-pollinatie groentebedrijven acht nieuwe rassen ontwikkeld.

Het zaadbedrijf, Bingenheimer Saatgut, heeft geleidelijk marktrelevantie bereikt en is het alternatieve en ecologische zaadbedrijf in Duitsland, dat de groenterassen en de dringend benodigde hoeveelheden biologisch geproduceerd zaad levert voor de commerciële tuinders en voor de particuliere tuinders.

Voor meer informatie
IFOAM Organics
ofia@ifoam.bio
www.ifoam.bio/ofia


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven