Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Cafés en restaurants Zweedse rederij KRAV-gecertificeerd

De Zweedse rederij Blidösundsbolaget heeft de catering op 34 boten met cafés en restaurants KRAV-gecertificeerd. Door tijdens de boottochten in de archipel van Stockholm biologische producten met KRAV-keurmerk aan te bieden, wil het bedrijf laten zien dat het zich inzet voor duurzaamheid.

"Het is logisch dat wij ervoor kozen om KRAV gecertificeerd te worden. We werken al lange tijd met duurzaamheid in ons achterhoofd en serveren al veel producten met KRAV-keurmerk. De KRAV-certificering was de volgende stap om gasten en reizigers te laten zien dat we een duurzame en bewuste service hebben. De KRAV-certificering biedt meerwaarde omdat we ermee aantonen dat we als rederij een bewuste keuze kunnen maken en begaan zijn met wat we onze gasten en reizigers voorschotelen. Het is ook iets dat het personeel sterkt en motiveert", zegt Agneta Gustavsson, restaurantmanager bij Blidösundsbolaget.

Staffan Carlberg, reageert als volgt namens KRAV: "Wij zijn zeer verheugd dat Blidösundsbolaget met hun boten een KRAV-certificaat heeft behaald. De certificering houdt niet alleen in dat een bepaald deel van de aankopen een KRAV-keurmerk heeft, maar onder meer ook dat in de keukens alleen schoonmaakmiddelen met een milieukeurmerk worden gebruikt en dat geen milieuonvriendelijke wegwerpplastics worden gebruikt. Alle reizigers in de archipel van Stockholm kunnen nu tijdens hun reis genieten van het beste eten." 

Het bedrijf in Blidösund is KRAV-gecertificeerd op het eerste niveau en streeft ernaar zijn duurzaamheidswerk voort te zetten tot het tweede niveau van KRAV-certificering voor restaurants. Daarom kiest de rederij steeds vaker voor KRAV-gecertificeerde producten wanneer er nieuwe producten aan het aanbod toegevoegd worden. 

KRAV-certificering voor restaurants
Restaurants kunnen op drie niveaus KRAV-gecertificeerd zijn, wat de gasten laat zien welk percentage van het voedsel van het restaurant gemaakt is met KRAV-gecertificeerde ingrediënten. Hoe hoger het percentage goedgekeurde ingrediënten, hoe meer sterren er worden ingevuld op het speciale KRAV-etiket voor restaurants. Een ster op niveau één betekent dat 15 producten of ten minste 25% van de grondstoffen door het KRAV zijn goedgekeurd. Twee sterren op niveau twee betekent ten minste 50 procent goedgekeurde ingrediënten, en drie sterren op het derde en hoogste niveau betekent ten minste 90 procent goedgekeurde ingrediënten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven