Community building en geld inzamelen voor zonnepanelen

Tholen - Boerderij 't Schop is van plan nieuwe zonnepanelen te plaatsen. Daarvoor gaan ze niet naar een bank. Er is gekozen voor een creatievere aanpak. Particulieren en bedrijven kunnen Vrienden van 't Schop worden en investeren in de zonnepanelen. 

Jan en Bart van den Broek. Foto: 't Schop

Klimaat in eigen hand
Community building is het doel van deze aanpak, licht Jan van den Broek toe. "We hadden de bank kunnen bellen om geld te lenen voor de zonnepanelen, dat is het probleem niet. Maar we willen dit moment aangrijpen om een groep mensen aan ons binden en nieuwe ideeën op te doen. Het is eigenlijk de bedoeling dat we mensen duidelijk maken dat ze door bij ons of andere boerderijwinkels biologische producten te kopen, invloed hebben op onder andere het klimaat. Dat ze dat in eigen hand hebben."

Er is animo voor het initiatief, merkt Jan. "In een dag of vijf hadden we al tien aanmeldingen. Vooral van mensen die ons al goed kennen en het ons gunnen." 

Uitdragen
Jan: "Thema's als klimaat en een gezonde bodem zijn hot. Wij vinden dat we veel doen dat goed is voor het klimaat en de bodem. We hebben een voedselbos, planten veel bomen, gebruiken geen kunstmest en hebben bijna alleen maar blijvend grasland, waardoor we veel CO2 opnemen. Dat willen we onze vrienden graag laten zien, met de bedoeling dat zij het weer gaan uitdragen naar hun vrienden. De beste manier om nieuwe relaties aan te gaan is door anderen over je te laten vertellen."

De Vrienden van 't Schop verstrekken het bedrijf een groene lening met een aflosperiode van tien jaar. Er zijn diverse pakketten met verschillende rendementen. Daar tegenover stelt 't Schop allerlei dingen, van shoptegoed in de winkel tot een jaarlijks participatiediner. Voor mensen die voor 31 augustus deelnemen, is er ook een extraatje. 

Klik hier voor meer informatie.

Voor meer informatie: info@hetschop.nl en www.hetschop.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven