BD-pluktuin Polderbloemen nu ook open voor 'losse plukkers'

Tholen - Op het terrein van akkerbouwbedrijf GAOS in Swifterbant is sinds deze zomer een biodynamische pluktuin gevestigd. De pluktuin, Polderbloemen genaamd, draait met name op abonnees. Zij mogen gedurende het hele seizoen wekelijks komen plukken. Sinds begin augustus is de tuin ook open voor losse plukkers. Jans Jeuken: "Het meest bijzondere is dat we zo'n 40 verschillende soorten snijbloemen in onze bloementuin hebben staan. En er staan ook wat bijzondere bloemen tussen die je niet in elke pluktuin tegenkomt, zoals de Craspedia, ook wel Trommelstokjes genoemd."

Tamara, Jans en Angelina

Polderbloemen heeft momenteel 20 abonnees. "Elke week komen deze abonnees een mooie bos bloemen plukken. Zij mogen komen plukken op een moment dat het hen uitkomt. We zijn het plukseizoen begonnen met een introductie-ochtend, zodat de abonnees de tuin en ons meteen konden leren kennen." De tuin is nu dus ook open voor losse pluk. Jans: "We hebben zoveel bloemen staan dat we een paar weken geleden besloten hebben om ook losse pluk mogelijk te maken. Het is zonde om de bloemen te laten staan."

De ruim 40 verschillende soorten bloemen bloeien verspreid over het bloemenseizoen. Ze telen onder meer: Bochtig lamsoor (Statice), Dahlia's, Dille, Gipskruid, IJzerhard, Kattenstaart (Amarant), Korenbloem, Leeuwenbek, Ridderspoor, Schurftkruid (Scabiosa), Sierdistel en Trommelstokjes (Craspedia).

De pluktuin is een initiatief van Tamara Oomkes en Angelina de Vries, de schoonzusjes van Jans. Zij besloot ze te gaan helpen met het bloemenproject en ze gingen aan de slag op een stukje grond bij GAOS (de boerderij van haar ouders).

Voor meer informatie:
Tamara Oomkes, Angelina de Vries en Jans Jeuken
Polderbloemen
polderbloemen@gmail.com 
www.gaos.nu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven