Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weekendafsluiting Haringvlietbrug, vanaf maandag 50 km/u

De Haringvlietbrug gaat vrijdag 20 augustus 21:00 uur grotendeels dicht tot maandagochtend 23 augustus 05:00 uur. Vanaf maandag geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur, meldt TLN.
Rijkswaterstaat sluit de brug om veilig bebording en barrières te kunnen plaatsen. Het verkeer wordt omgeleid.


Bron: TLN  klik hier voor een vergroting van de afbeelding

Exceptioneel transport
Vanaf maandag 20 augustus blijven in beide richtingen twee rijstroken open. Die worden wel versmald: de rechter rijstrook wordt 2,85 meter en de linker strook 1,95 meter. Exceptioneel vervoer blijft gewoon mogelijk, hetgeen TLN nadrukkelijk heeft verzocht in gesprek met Rijkswaterstaat. Wel geldt vanaf 20 augustus in beide richtingen een maximale breedte van 4,5 meter. Voor al het verkeer geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur.

Hinder
Hoewel beide rijstroken openblijven, kunnen in de ochtend- en avondspits files ontstaan. Het is echter nog niet duidelijk hoe hoog het rijtijdverlies zal zijn. TLN blijft in contact met Rijkswaterstaat, Rijksoverheid, provincies en gemeenten om de verkeerhinder tot de renovatie in 2023 zoveel mogelijk te beperken.

Omleidingen
Rijkswaterstaat roept alle weggebruikers op om goed voorbereid op reis te gaan en voor vertrek actuele reisinformatie te checken. Ook adviseert Rijkswaterstaat om zoveel mogelijk buiten spitsuren te reizen, of voor een alternatieve route te kiezen.

Bron: TLN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven