Bioland wil realisering van bio-kringloopregio's in Zuid-Tirol

Het principe van een organische cirkelregio is gebaseerd op het sluiten van economische en ecologische kringlopen in een regio. "Economisch, bijvoorbeeld door een sterke en op gemeenschappelijk goed gebaseerde samenwerking van ambachten, bedrijven, gemeenschappen en toerisme, ecologisch door de bevordering van de biologische landbouw in de regio", verklaart Reinhard Verdorfer, directeur van Bioland Südtirol. "Dit omvat ook de systematische vervanging van fossiele brandstoffen door hernieuwbare energiebronnen, voor de verwarming van gebouwen of in vervoer en verkeer." 

Met dit soort maatregelen zouden de partijen uit de landbouw, het toerisme en de samenleving zinvolle actie kunnen ondernemen tegen de klimaatverandering, daarvan is Bioland-boer en hotelier Walter Steger overtuigd: "Biologische regio's en de daaraan gekoppelde circulaire economie zijn de juiste weg en hebben intern en extern een signaalwerking voor gasten en consumenten." 

"Voorbeelden van de succesvolle implementatie van biologische circulaire regio's vinden we bij onze buren in Beieren, waar 27 regio's zich hebben verenigd tot zogenaamde eco-modelregio's", zegt algemeen directeur Reinhard Verdorfer. Ook in Italië zijn er 22 dergelijke biologische regio's. Het is nu aan ons in Zuid-Tirol om soortgelijke modellen in te voeren. 

"De droogte, de overstromingen, de toename van ernstige weersomstandigheden en ten slotte de pandemie hebben aangetoond dat wij zorg moeten dragen voor onze bodem, ons milieu en ook voor onze medemens. Duurzaamheid moet meer worden dan een reclameslogan. Misschien is de tijd nu langzamerhand rijp!", zegt Bioland-voorzitter Toni Riegler. 

Voor meer informatie:
Raiffeisenverband Südtirol
Raiffeisenstraße 2
39100 Bozen
+39 0471 945 111
verband@raiffeisen.it  
www.raiffeisenverband.it/de 

Bioland e.V.
Kaiserstr. 18 · 55116 Mainz
+49 6131 239 79 0
info@bioland.de 
www.bioland.de/suedtirol      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven