Maakt plannen voor wereldwijde expansie

Clearspring ontvangt zevencijferig financieringspakket van Santander

Clearspring is een onafhankelijk Brits familiebedrijf dat authentieke Japanse en biologische delicatessen verkoopt. In overeenstemming met haar focus op het ondersteunen van duurzame landbouw en haar missie om gemakkelijk toegang te bieden tot kwaliteitsvol biologisch voedsel, is het assortiment van meer dan 280 producten plantaardig en voor meer dan 90% biologisch.

Om Clearspring te helpen zijn wereldwijde groeiambities te verwezenlijken, heeft Santander UK het bedrijf een zevencijferig financieringspakket ter beschikking gesteld. Het omvat een handelslening, een rekening-courantkrediet, ondersteuning bij het wisselen van vreemde valuta en volledige bankdiensten. Het op maat gemaakte financieringspakket zal Clearspring's groeistrategie ondersteunen en het bedrijf in staat stellen uit te breiden naar nieuwe en bestaande internationale markten.

Clearspring, dat zijn hoofdkantoor in Londen heeft, betrekt zijn producten uit 18 overzeese landen, waaronder Japan, en heeft klanten in meer dan 60 landen. Ter ondersteuning van Clearspring's aspiraties om uit te breiden naar nieuwe internationale markten, heeft Santander UK samengewerkt met haar markttoetredingspartner om Clearspring te introduceren bij importeurs in Azië, het Midden-Oosten en Afrika.

Reactie vanuit Santander UK
Olivia Moorby, Relationship Director - Consumer Services bij Santander UK, zegt: "We zijn verheugd dat we Clearspring's bankpartner zijn geworden en hiermee de volgende fase van haar groeistrategie kunnen ondersteunen. Onze internationale ondersteuningsoplossingen en ons op maat gemaakte pakket handels-, valuta- en factuurfinancieringsfaciliteiten zullen Clearspring helpen uit te breiden naar bestaande en nieuwe wereldmarkten. Het bedrijf heeft een fantastische ethos voor het leveren van ethische en biologische producten en we kijken uit naar de samenwerking om wereldwijd duurzame groei te realiseren."

Reactie CEO Clearspring
Christopher Dawson (in rode trui op bovenstaande foto), CEO van Clearspring, gaf het volgende commentaar: "We bevinden ons in een opwindende fase van onze 28-jarige geschiedenis, waarin we ons klantenbestand in het Verenigd Koninkrijk en wereldwijd uitbreiden. In Santander UK hebben we een partner gevonden die onze passie voor voedselintegriteit en de kracht van onze bedrijfsmissie erkent. Deze bank heeft ons financiële steun geboden die ons in staat stelt onze groei te versnellen, met name op internationale markten, waar de bank over een sterke expertise beschikt. Met de steun van Santander UK kunnen we ons concentreren op waar we goed in zijn - het leveren van heerlijk smakende en ecologisch duurzame biologische fijne voedingsmiddelen."

Omzetstijging van 25%
De combinatie van een toename van het aantal mensen dat thuis zelf in de keuken aan de slag ging tijdens de pandemie en de groeiende vraag van consumenten naar duurzame en gezonde voeding is een recept voor succes gebleken voor Clearspring. De omzet van het bedrijf steeg in 2020 met 25% j-o-j. Dit weerspiegelt de sterke groei in de Britse markt voor biologische en gezonde voeding, die wordt geschat op 2,79 miljard pond, een stijging van 12,6% op jaarbasis - de sterkste groei in 15 jaar.

Webverkoop sterk gestegen
In het Verenigd Koninkrijk distribueert Clearspring haar producten via grote retailers, onafhankelijke natuurvoedingswinkels en e-commerce. Tijdens de pandemie verviervoudigde de maandelijkse directe verkoop aan klanten via de website in vergelijking met de tijd vóór de coronacrisis. De bedrijfsstrategie is gericht op het opbouwen van wereldwijde bekendheid van het merk Clearspring als de autoriteit op het gebied van authentieke en traditionele Japanse voedingsproducten en hoogwaardige biologische voedingsproducten.

Internationaal team
Clearspring heeft 43 medewerkers in dienst, die samen 15 talen spreken. Het bedrijf werd opgericht in 1993, maar de oorsprong gaat terug tot 1977, toen oprichter en CEO Christopher Dawson een winkel in Old Street, Londen, oprichtte waar hij biologisch voedsel verkocht. Het bedrijf heeft onder meer de Soil Association - de belangrijkste Britse instantie voor de certificering van biologische voedingsmiddelen - uitgeroepen tot het op een na beste biologische bedrijf in het Verenigd Koninkrijk in 2019. Clearspring is ook Skal-gecertificeerd. En het bedrijf is lid van de Organic Trade Board van het Verenigd Koninkrijk, The Guild of Fine Food, en is in het bezit van Demeter Biodynamic Certification.

Voor meer informatie:
www.clearspring.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven