Dutch Harvest verpakking 'best in class'

De Dutch Harvest verpakking ontving onlangs een 'best in class' beoordeling van de Italiaanse Universiteit Torino. Hiervan maakte Esther Molenwijk, oprichter van Dutch Harvest, melding op LinkedIn. Esther geeft aan dat ze zelf door de designafdeling van de Turijnse Politechnische Universiteit benaderd is. "Ze vroegen me of ik een aantal verpakking op wilde sturen. Zij wilden deze onderzoeken en beoordelen in het kader van een onderzoek naar duurzame producteigenschappen. Er werd gelet op verpakkingsoplossingen die innovatief zijn op het gebied van duurzaamheid, functionaliteit en communicatie."

"Onze verpakking is gemaakt van bioplastic op basis van cellulose, in combinatie met 'PaperWise papier', dat afkomstig is van landbouwresten. De CO2 uitstoot van Paperwise papier is 47% lager dan van FSC papier en 29% lager dan van gerecycled papier. De verpakking is composteerbaar."

"Doordat we de thee als losse thee verkopen, kan er bovendien aanzienlijk meer volume in een pakje, dan bij theezakjes. Bovendien zijn er op die manier geen extra materialen voor zakjes en envelopjes nodig."

"Onze verpakking werd als 'best practice' in de categorie beoordeeld. Vooral de functionaliteit, de 'space optimisation' (gewicht/volume ratio) scoorden hoog. Daarnaast werden de 'identity' en de 'appeal' van het design hoog beoordeeld."

Klik hier voor het rapport.

Voor meer informatie:
Esther Molenwijk
Dutch Harvest
06 37223773
esther@dutchharvest.org 
www.dutchharvest.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven