Nieuwe ontbijtgranen bevatten 75% minder suiker dan vergelijkbare producten voor kinderen

de Kleine Keuken komt met ontbijtgranen voor kinderen van 15+ maanden, die ruim 75 procent minder suiker bevatten dan vergelijkbare producten. De zogenoemde 'Biologische Supersterren' die eruitzien als roze sterretjes, passen daarmee ruimschoots binnen de WHO-richtlijn om maximaal 10 procent van het aantal kilocalorieën per dag te halen uit suiker. de Kleine Keuken, die gespecialiseerd is in natuurlijke kindervoeding en kinderproducten, zet daarmee een uniek product in het babyschap.

"We vinden het belangrijk dat kinderen niet te veel suiker eten in verband met het risico op overgewicht", zegt Kirsten Toeset oprichtster van de Kleine Keuken. "De eerste drie levensjaren zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de darmen en het immuunsysteem van een kind. Daarom maken we alleen producten die je met een goed buikgevoel aan jonge kinderen geeft. Dus 100% biologisch, en zonder geraffineerde suikers, sulfiet en kunstmatige toevoegingen. Hierin doen we nooit concessies. Onze supersterren zijn hier een mooi voorbeeld van."

Volkoren en rijk aan vezels Het belangrijkste ingrediënt van de supersterren, die gemaakt zijn voor ontbijt én tussendoor, is 100% volkoren havermeel. Volkoren betekent dat de hele haverkorrel gemalen is en in het product gebruikt wordt, dus ook de kiem en de zemel. Zo blijven vitamines, mineralen, goede vetten en vezels behouden. "Voor een goede darmwerking hebben we voldoende vezels nodig", legt Kirsten uit. "Vezels dragen bij aan een goede spijsvertering en een verzadigd gevoel na het eten. Uit onderzoek van de Gezondheidsraad naar vezelconsumptie blijkt dat kinderen tussen één en vier jaar nog te weinig vezels eten. Met onze Supersterren verleiden we kinderen tot een vezelrijke start van de dag."

Voedzaam ontbijten de Kleine Keuken begon met het ontwikkelen van ontbijtgranen omdat er aan veel vergelijkbare producten toevoegingen gedaan worden die ze niet vinden passen bij de voeding van kinderen. "Huidige ontbijtproducten voor kinderen voldoen niet aan onze eisen en bevatten bijvoorbeeld weinig vezels en mineralen en veel toegevoegde suikers of e-nummers. Met onze supersterren bieden we ouders een voedzaam alternatief."

Oprecht Supersterren
de Kleine Keuken let bij het maken van nieuwe producten overigens niet alleen op de positieve gezondheidseffecten. Volgens Kirsten is ook duurzaamheid een belangrijke eis: "Onze Supersterren komen in een recyclebare plastic zak, die verpakt is in een recyclebare en FSC-gecertificeerde doos en omdoos. De verpakking is bovendien gemaakt van 80% gerecycled karton. Dat maakt van deze sterren oprecht supersterren."

De Supersterren zijn vanaf 1 augustus verkrijgbaar in het babyschap bij Albert Heijn (online) of te bestellen in de webshop van de Kleine Keuken.

Voor meer informatie: www.dekleinekeuken.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven